Son Dakika: Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri ve Günleri Değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayına kadar sürecek kademeli normalleşme takviminin ikinci aşamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma kısıtlaması günleri ve saatleri değişti.

Son Dakika: Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri ve Günleri Değişti

Yeni kararlarla birlikte sokağa çıkma saatleri hafta içi saat 22.00'ye çıkarken, hafta sonu Cumartesi günleri ise sokağa çıkma kısıtlaması tüm gün değil hafta içi uygulandığı gibi devam edecek. Pazar günü ise tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

ERDOĞAN ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Kademeli normalleşme takvimini sizlerle paylaşıyorum:

Haziran ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları hafta içi ve Cumartesi günü akşam 22 ile sabah 5 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek.

Bu sınırlama hafta sonu ise Cumartesi 22.00 ile Pazartesi sabah 05.00 yani pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde uygulanacak. Temmuz ayında bu kısıtlama saatleri ve günleri yeniden belirlenecek.

Restoran, lokanta, pastane gibi yeme içme yerleri sabah 07.00 ile 21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapılabilecek, saat 24.00'e kadar paket servis yapılabilecek.

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, spor salonu , lunapark gibi işletmeler belirlenen kurallar çerçevesinde pazar günü hariç, sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında belirlenen kurallarda çalışacaktır. 

Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecektir.

Üniversiteler 2021-2022 eğitim öğretim yılı Akademik takvimi 13 Eylül itibariyle başlayacak şekilde yürütülecektir.

Spor kulüpleri genel kurullarını Haziran'ın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar Haziran'ın ikinci haftasından itibaren gerçekleştirebilecekler.