Son Dakika: Sokağa Çıkma Yasağı Kapsamı Genişleyebilir

Kısıtlamalar hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada kademeli kısıtlama sistemine geçileceğine yer verildi.

Son Dakika: Sokağa Çıkma Yasağı Kapsamı Genişleyebilir

Kademeli kısıtlamalara geçiliyor.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafındna alınan tavsiye kararları kabine toplantısında görüşüldü. Kabinede yapılan görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasakları duyurdu. Yeni kısıtlamaların duyurulmasının ardından bir açıklama daha geldi. Yapılan açıklamada, gelen kısıtlamaların sonuç verip vermediğine bakılacağı, 14 gün boyunca bunun takip edileceği, eğer yayılma hızı yavaşlamazsa yeni kısıtlamaların geleceğine yer verildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada 2 hafta içinde vaka sayısında düşüş olmaması durumunda yeni kısıtlamaların gündeme geleceği, yasakların daha sıkılaştırılacağına yer verildi. 

TAM KAPATMAYA KADAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada koronavirüsün artık mevsimsel grip halinde ciddi şekilde yayıldığını, salgının artık dünyada kitlesel bulaşıya dönüştüğünü söyledi. Edinilen bilgilere göre bu ay başındna itibaren yüksek dalga yaşandığı, resmi aktif vaka sayısının 50 bine kadar çıktığına yer verildi. 

Yapılan corona testlerinin pozitif çıkma oranı Nisan ayında yüzde 20 seviyesindeydi. Eylül ayında ise bu oran yüzde 10 olarak açıklanmıştı. Kasım ayında ise bu oranın yüzde 20'yi geçtiğine yer verildi. 

HAREKETLİLİK AZALTILACAK

Okulların kapanması, sokağa çıkma yasakları ile birlikte hareketliliğin azaltılmasının hedeflendiği , vakaların daha aza çekilmesinin planlandığına yer verildi. 

İKİ HAFTAYA BİR KISITLAMA GÖRÜŞÜLŞECEK

20 Kasım günü başlayacak kısıtlamalar Aralık ayının başında değerlendirilecek ve vaka sayısının azalmaması durumunda yeni kısıtlamalar getirilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAPSAMI GENİŞLETİLEBİLİR

Edinilen sondakika ğer 2 hafta sonra düşüş olmazsa, hafta sonu uygulanacak gece sokağa çıkma yasağının hafta içine de yayılması ya da hafta sonları 'tam kapatmaya' gidilmesi gibi daha sert tedbirler alınacak.