Son Dakika: Şehirlerarası Seyahat Kısıtlaması Geldi

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehirlerarası seyahat kısıtlamalarını duyurdu. Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında yeni tedbirleri açıklarken, koronavirüsün yayılımının azaltılması amacıyla şehirlerarası seyahat kısıtlamasının yeniden uygulanacağını, ilgili kısıtlamanın zorunlu haller dışında Türkiye genelinde olacağını belirtti.

Son Dakika: Şehirlerarası Seyahat Kısıtlaması Geldi

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, zorunlu haller dışında seyahat kısıtlaması getirildiğini açıkladı. 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN.

Erdoğan, şunları söyledi:

Amacımız bu iki haftalık süreçte vaka ve vefat sayılarında düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşme göremezsek, devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir. Vatandaşlarımızın her birinden TMM diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederek bu mücadeleye destek vermesini rica ediyorum.

Aşı sırası gelenlerin bu imkanı değerlendirmelerini rica ediyorum.  Ülkemizin geçmişte de tecrübe ettiği kısmi kapanma çerçevesinde şu hususlar uygulamaya geçirilecektir. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sürerken hafta içi sokağa çıkma kısıtlamasının saatleri akşam 19.00 , sabah 05.00 olarak güncellendi. Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu hallerinde şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek. 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını getiriyoruz. Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaşacak, hamile ve kronik rahatsızlığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak. Sınav sürecinde olan 8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek.Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu ve benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecekler.

Lokanta ve benzeri işletmeler ise Ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını sürdürecek.Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve benzeri tüm toplantılar ile kapalı alanlardaki etkinliklerin tamamı bayram sonuna kadar ertelendi. Oteller sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecektir. Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek. Konuyla ilgili diğer ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızca bu gece yayınlanacak genelge ile duyurulacak, uygulama yarın başlayacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN.