Son Dakika: Sağlık Bakanı Koca Paylaştı, 21 Mayıs Türkiye Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

SON DAKİKA! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. 21 Mayıs Türkiye korona güncel tablosu yayımlandı. Çin'in wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve 330 binin üzerinde insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüsle ilgili son gelişmeler Sağlık Bakanlığı'nca kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediliyor. Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı dğeerlendirmede artan test sayısına rağmen pozitif vaka sayısının azaldığını, destek servisine ihtiyaç duy

Son Dakika: Sağlık Bakanı Koca Paylaştı, 21 Mayıs Türkiye Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 21 Mayıs 2020 Koronavirüs Güncel tablosunu kamuoyu ile paylaşarak, tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca'nın değerlendirmesinde şu ifadeler görüldü: 

21 MAYIS KORONAVİRÜS TABLOSU

20 MAYIS'TA KORONA TABLOSU NASILDI?

20 Mayıs'ta Sağlık Bakanlığı'nca paylaşılan koronavirüs tablosunda vaka sayısının 1000'in altına düştüğü görülmüş, vefat sayısı 23 olarak açıklanmıştı. 20 Mayıs koronavirüs güncel tablosuna dair sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "VAKA SAYIMIZ, 1.000’İN ALTINA DÜŞTÜ. Kaybettiğimiz hasta sayısı bugün de azaldı. Virüsle artık şartları değiştirerek, daha özgür mücadele edeceğiz. Yeni hayat tarzımız: Kontrollü Sosyal Hayat, hep birlikte tedbir. Koşulu: Maske + 1,5 metre Sosyal Mesafe." ifadelerini kullanmıştı. 20 Mayıs tarihli verilerin ardından ülkemizdeki toplam vaka sayısı 152 bin 587'ye yükselirken, toplam can kaybının 4 bin 222 olduğu görülmüş, entübe durumdaki hastalarımızın sayısı ise 445 olarak açıklanmıştı. Dün iyileşen hasta sayısı ise 1092 olarak açıklanırken, 20 Mayıs itibariyle toplam iyileşen hasta sayısı 113 bin 987 olmuştu.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN BİLİM KURULU TOPLANTISININ ARDINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR ART ARDA GELMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından dün önemli değerlendirmelerde bulunmuş, özellikle Ramazan Bayramı ve sonraki sürece ilişkin çağrılarda bulunmuştu. Kontrollü sosyal hayat dönemine vurgu yapan Sağlık Bakanı Koca, ramazan bayramının ardından salgının daha da düşebileceğini, fakat bu süreçte maske ve 1.5 metre sosyal mesafe kurallarının asla ihmal edilmemesi gerektiğini söylemişti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca'nın yaptığı açıklamaların tamamına göz atmak için TIKLAYIN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA