Son Dakika: Mutasyon, Virüsün Sonunu Getirebilir

Son dakika haberi: Mutasyonlu koronavirüs hakkında açıklama geldi. Açıklamada virüsün mutasyonla sonunun gelebileceğine yer verildi.

Son Dakika: Mutasyon, Virüsün Sonunu Getirebilir

Son dakika : İşte koronayı bitirecek 4 şey.

Dünya Sağlık Örgütü sonunda bir iyi haber verdi. Verilen iyi haberde son günlerde vaka sayısının düşmeye başladığına yer verildi. Son birkaç haftadır düşüşe geçen koronavirüs vakalarında aşının etkisi var. 

Söz konusu açıklama hakkında Türkiye Gazetesi'nde yorumlama yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, koronayı 4 şeyin bitireceğini söyledi. Aydın yaptığı açıklamada koronavirüsün geçirdiği mutasyonların sonunu getireceğini söyledi ve "Vakalar güney ile kuzey yarım küre arasındaki mevsimsel değişim, toplumsal bağışıklığın artması ve aşının etkisi ile azalıyor. Dünya artık geçtiğimiz aylarda gördüğü günlük bir milyon vakaları bir daha asla görmeyecek. Vakalar aşağı doğru inecek. Eğer denildiği gibi mutant virüsün bulaş hızı yüksek ise toplumsal bağışıklık da bir o kadar hızlı artar. Virüs ne kadar çok insana bulaşırsa mutasyona uğrama oranı o kadar yükselir. Çoğalan mutasyonlar hasta etme yeteneğini kaybedebilir." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA