Son Dakika: Mehmet Ceyhan "Türkiye'de 600 Bin Vaka Var"

Türkiye 'deki koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Canlı yayında gelen açıklamada, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Profesör Doktor Mehmet Ceyhan, herkese test yapılması durumunda toplam vakanın 600 bini aşacağını söyledi.

Son Dakika: Mehmet Ceyhan "Türkiye'de 600 Bin Vaka Var"

Tespit edilmemiş 600 bin vaka var.

Cnn ekranlarında yayımlanan Tarafsız Bölge adlı programa konuk olan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Profesör Doktor Mehmet Ceyhan, koronavirüs pandemisi ile ilgili dikkat çeken açıklamada bulundu.

NE ZAMAN DÜŞÜŞE GEÇERİZ?

Sokağa çıkma yasağı gelmesi gerektiğini savunan ve kısıtlamalı olması gerektiğini ifade eden Ceyhan, " Eğer kısıtlamalı bir sokağa çıkma yasağı koyarsak ve toplumun yüzde 95'i kurallara uyar evde kalır, zorunlu çalışmak zorunda olan yüzde 5'i dışarıya çıkarsa 10 gün sonra pik noktasına ulaşırız. İki hafta sonra düşüşe geçeriz." dedi.

HERKESE TEST YAPARSAK...

Ceyhan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Her tespit ettiğiniz bir pozitif vakaya karşı toplumda farkına varmadığınız 10 şey vardır. Türkiye genelinde 600 bin kişinin pozitif olduğunu düşünüyorum. Daha fazla virüs bulaştı. Kat sayı çok daha fazla. Tabi bu şunun için de önemli. 240 bin dediğiniz zaman, salgının biteceği noktayı hesapladığınızda çok daha yüksek bir sayı olması gerekir. Ama 600 bin olduğu zaman daha erken o düzeye ulaşabiliyorsunuz.

Hakiki vaka sayısı 610 binse bu neye delalettir? Ne Zaman bitecek? Bu rakam pik noktası mıdır?

Bu soruya gelen cevap ise aşağıdaki videoda.