Son Dakika: Koronada Korkutan Açıklama: "En Kötüsü Daha Gelmedi"

Pfizer – BioNTech aşısını geliştiren şirketin sahibi Prof. Dr. Uğur Şahin'den korkutan bir son dakika açıklaması geldi. Şahin, en kötünün henüz gelmediğini söyledi.

Son Dakika: Koronada Korkutan Açıklama: "En Kötüsü Daha Gelmedi"

Son dakika: Korona kötüsü değil.

Dünya genelinde ilk onaylanan koronavirüs aşısı Pfizer – BioNTech’i geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. Şahin açıklamasında en kötünün daha gelmediğini söyledi. 

ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg'e açıklamalarda bulunan Şahin, Koronanın , görülen en kötü salgın olmayacağını söyledi ve gelecekte daha ölümcül, daha kötü salgınların bizi beklediğini söyledi. Daha yıkıcı salgınların gelmesinin muhtemel olduğunu söyleyen Şahin, bunlara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. 

Şahin yaptığı açıklamada, "'İlaç üreticileri ve dünya devletlerinin birincil hedefi bir aşı üretildikten sonra tüm dünyayı üç ay içinde bağışık hale getirecek bir üretim kapasitesine ulaşmak olmalıdır.'" dedi.

NORMALLEŞME NE ZAMAN?

Şahin geçtiğimiz gün normalleşme ile ilgili de bir açıklamada bulunmuş ve Alman basınından Der Spiegel ve Bild gazetesine verdiği mülakatta, aşılamayla birlikte vaka sayılarında önemli ve kalıcı düşüşün Mayıs- Haziran aylarında beklendiğini söyledi.

Mutasyonun korkuttuğunu söyleyen Şahin, hre iki yılda bir aşı olunacağını söyledi.