Son Dakika: Koronada İşin Rengi Değişti

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, son günlerde coronada işin renginin değiştiğini söyledi ve corona salgını için iki grup insanı uyardı.

Son Dakika: Koronada İşin Rengi Değişti

Koronada işin rengi değişti.

ürkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi'nin davetlisi olarak spor muhabirlerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Yeşim Taşova, koronada işin rengi değişti.

KORONA NE ZAMAN BİTECEK?

Korona virüs pandeminin ne zaman biteeceği konusuna değinen Taşova açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bir pandemi başlar ve birden düşmez. Bu pandemi yavaş yavaş düşecektir. Aşı yada hastalıkla yüzde 60-70 kişi bunu alırsa yayılım hızı yavaşlıyor. Kişide antikor oluşması lazım. Bu virüs küçük küçük mutasyona uğruyor tabi. Hatta İstanbul ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan kişiler arasında farklılık olduğu söylendi ancak onlar büyük mutasyonlar değil. Grip virüsü daha fazla mutasyona uğruyor ve o nedenle her sene aşı oluyoruz. Bu mutasyonlara bütün virüsler uğrar. Büyük mutasyonlar sonunda ya virüs tamamen kendisini yok eder yada daha güçlü şekilde çıkar. Oda bir yaşam savaşı seviyor"

İŞİN RENGİ DEĞİŞTİ

Taşova açıklamasında koronada işin renginin değiştiğini söyleyerek  "Son 15 günde işin rengi değişti. Hipertansiyonu olanlar ve vücut kitle endeksi 30 veya 35'in üzerinde olanlar daha sıkıntılı oluyor" ifadelerini kullandı.

RAKAMLAR GERÇEK Mİ?

Prof. Dr. Yeşim Taşova son dönemde Sağlık Bakanlığı 'nın açıkladığı verilerin gerçek olmadığı eleştirilerine  "Olası vakalar var ve çok takip ettiğimiz. Bütün dünyada da aynı şekilde bu. Pozitifin, 3-4 katı olası vaka takip ediliyor. Bunların bir kısmı eve gönderiliyor çok az kısmı da yoğun bakımda. Biz bütün vakaları en ufak şekilde bile bakanlığın oluşturduğu sisteme giriyoruz. Hangi veriyi nasıl açıklayacakları tabi ki onların takdiri" şeklinde yanıt verdi.

VÜCUT KİYLE ENDEKSİ HESAPLAMA

VKİ, vücut ağırlığının, “kilogram” cinsinden değerinin, boyun “metre cinsinden” değerinin “karesine” bölünmesiyle elde edilen sayıdır. Vücut kitle indeksini doğru hesaplamak için ilk olarak boyunuzu ve kilonuzu doğru bir şekilde ölçün

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA