Son Dakika: Kısıtlamaların Kaldırılma Tarihi Hakkında Açıklama

Son dakika haberi: Koronavirüs pandemisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü yaptığı son dakika açıklamasında kısıtlamalar ve mutasyon açıklaması yaptı.

Son Dakika: Kısıtlamaların Kaldırılma Tarihi Hakkında Açıklama

Bilim Kurulu Üyesi'nden önemli açıklama.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü A Haber canlı yayınına konuk oldu. Burada konuşan Özlü, koronavirüs pandemisinde son durumu açıkladı.  Aşılamada son durum hakkında bilgi veren Özlü, "Aşı olunca koruma hemen başlar mı? Aşılanan kişiler virüs bulaştırır mı? Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma kısıtlamaları ne zaman kaldırılır? Lokanta, kafe ve restoranlardaki kısıtlamalar sona erecek mi? sorularına da cevap verdi. 

AŞI VİRÜSE KARŞI KORUYOR MU?

Özlü açıklamasının başında, Çin'den gelen aşının koronavirüse karşı koruma sağladığını söyledi. İlk doz aşıyı olanların kurallara uyması gerektiğini söyleyen Özlü, asıl korumanın aşının ikinci dozunun üzerinden iki hafta geçmesi ile sağlanacağını söyledi. Aşı olanların koronaya yakalanabileceğini sözlerine ekleyen Özlü, bu kişilerin hastalığı ağır olmayacağını , hafif şekilde atlatacağını söyledi. Aşı olanların virüs kapıp başkalarına yayabileceğini de söyleyen Özlü, aşılama süreciyle ilgili güzel haberi de verdi. Şubat ayında aşı için planlanan sevkiyatın gerçekleşmesi durumunda Nisan ayının ortasından itibaren normalleşme sürecine geçilebileceğini, yaz aylarının daha rahat olacağını söyledi. 

Açıklamasının devamında mutasyonlara değinen Özlü, İngiltere'de kısıtlamaların geç alındığını ve bu nedenle alınan yeni kısıtlama kararlarının etkisiz olduğunu, günlük vaka sayılarının 30 binin üzerinde olduğunu söyledi. Ülkede kısıtlamaların bir süre daha devam etmesi gerektiğini söyleyen Özlü Güney Afrika'daki mutasyonun tehlikelki olduğunu, tedbirlerin kaldırılması durumunda ülkemizde yeniden vaka sayılarının ciddi şekilde artabileceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA