Son Dakika! İşten Çıkarma 3 Ay Yasaklanıyor! Cumhurbaşkanı Süreyi Uzatabilecek

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında işten çıkarmaların 3 ay yasaklanacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fesih yasağını 6 aya kadar uzatabileceği bildirildi.

Son Dakika! İşten Çıkarma 3 Ay Yasaklanıyor! Cumhurbaşkanı Süreyi Uzatabilecek

Fesih yasağı olan işverenler, işçilerini ücretsiz izne çıkarabilecek, işçilere günlük 39.24 TL ödeme yapılacak.15 Mart 2020 tarihinden itibaren işten çıkarılan ve yasal olarak işsizlik maaşı alamayanlara devlet desteği sağlanacak.Hazırlanan fesih yasağı taslağı görüş alınmak üzere iş dünyası örgütlerine sunuldu. Düzenlemenin kısa içerisinde görüşülerek hayata geçirileceği belirtiliyor.  

Yeni tip koronavirüs nedeniyle işinden olanlar ve işi tehlikedeki kişileri doğrudan ilgilendiren düzenleme için harekete geçildi. İş dünyası örgütlerine sunulan yeni düzenleme taslağında işten çıkarılmaların 3 ay boyunca yasaklanması , ilgili fesih yasağının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla 6 aya kadar çıkarılabileceği belirtilirken. Bu süreçte işverenler işçilerini ücretsiz izne çıkarabilecek, bu kişilere günlük 39.24 TL ödeme yapılacak.15 Mart 2020 tarihinden sonra işten çıkarılanlara da günlük 39.24 TL ödeme yapılacağı belirtildi.