Son Dakika Haberleri... Türkiye'de Coronavirüs Nedeniyle Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilir mi?

Korona virüsü vaka sayısı Türkiye 'de 5 'e çıktı. Virüs vaka sayısının artmasının ardındna sokağa çıkma yasağı ilan edilir mi ? tartışmaları başladı. Peki sokağa çıkma yasağı ilan edilir mi?

Son Dakika Haberleri... Türkiye'de Coronavirüs Nedeniyle Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilir mi?

Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Korona virüs vakasının dünyada hemen hemen tüm ülkelerde görülmesinin ardından önlemler üst düzeye çıkarıldı. Ölümlerin her geçen gün daha da artması ndeniyle vatandaşlar evlerine kapandı.

Zorunlu olmadıkça sokaklara çıkmaktan kaçınan vatandaşlar, evlerine gıda stoğu da yaptı. 

ÖLÜMLER 7 BİNİ GEÇTİ

Korona virüsü yayılma haritasına baktığımızda , virüsten ölenlerin sayısının 7 bin 74 'ü aştığı öğrenildi. Vaka sayısı ise 145 bini geçti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Çin 'in birçok kentinde, Güney Kore 'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı, İran ve İtalya 'da da uygulandı. Zorunlu olmadıkça vatandaşların sokağa çıkmaması gerektiği açıklandıktan sonra sokaklar bomboş kaldı.

TÜRKİYE 'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLİR Mİ?

Bu gelişmeler yaşanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında vaka sayısının 18 'e çıktığını söyledi. Vaka sayısının artması nedeniyle alınan önlemleri açıkladı ve 18 vakanın  yurt dışından  geldiğini ifade etti. 

Vatandaşların ,özellikle yaşlı vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerindne çıkmamalarını isteyen Bakan Fahrettin Koca, hastalık belirtilerinin görülmesi halinde ise hemen hastaneye başvurulması gerektiğini ifade etti. Öte yandan yurt dışından gelenlerin ise 14 gün evden çıkmaması gerektiği bildirildi. 

ANKET BAŞLADI

Sizce sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi? Anketi başladı: Ankette oy kullanmak için TIKLA KATIL

Sokağa çıkma yasağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Peki sizce sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.