Son Dakika Haberler... Korona Aşısı İçin Sevindiren Açıklama Geldi-Aşının Adını Açıkladılar

Koronavirüs aşsı için son dakika haberi geldi. Çin 'de devam eden çalışmaların olumlu sonuç verdiği bildirilirken korona aşısının adı da açıklandı.

Son Dakika Haberler... Korona Aşısı İçin Sevindiren Açıklama Geldi-Aşının Adını Açıkladılar

Son dakika : Çin'den korona aşısı için umutlandıran açıklama.

Korona virüsün çıkış yeri olan Çin 'den son dakika haberi geldi. Çin merkezli Sinovac adlı şirket ve Çinli bilim insanlarının yüzde 99 oranında başarı olması beklenen koronavirüs aşısı geliştirdikleri dünya kamuoyuna duyurdu.

AŞININ ADI AÇIKLANDI: CORONAVAC

İngiliz medyasında son dakika olarak yayımlanan habere göre, aşının adı ‘CoronaVac’ olarak belirlendi. Maymunlar üzerinde denemesi yapılan aşının, maymunları koronavirüse karşı koruduğu öne sürüldü.

Sinovac’ ten aşı ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, “Sinovac Biyotek’te çalışan bilim insanları, toplamda 8 maymuna 2 farklı koronavirüs aşısı verdi. Yaklaşık 3 hafta sonra, maymunlar, koronavirüse neden olan SARS-CoV-2 virüsüne maruz bırakıldı. Maymunlardan hiçbiri enfeksiyon göstermedi” ifadeleri kullanıldı.

Sinavoc’ten yapılan açıklamada, maymunlarda elde edilen başarının ardından insanlarda da aşının denenmesi gerektiği ve 3 aşamalı olacağı aktarıldı. Ancak Sinovac, henüz bahsi geçen aşı hakkında tartışmak için çok erken olduğunu, bazı Avrupa ülkeleri ile temas halinde olduklarını bildirdi.

FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Salık Bakanı Fahrettin Koca, aşı çalışmalarında Çin 'in gelişme kaydettiğini geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. 

RUSYA 'DAN AŞI AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırmaları Enstitüsü Vektor’un Genel Müdürü Rinat Maksyutov, merkezin burundan damlatılabilecek bir aşı geliştirdiğini söyledi.

Maksyutov, “Aşılarımızdan biri kas içine zerk edilen klasik yöntemle değil, burun içine uygulama yöntemi ile kullanılıyor, yani burna damlatılıyor" dedi.

Maksyutov, bu aşıların etkinliği ve güvenliliğini öğrenmeye yönelik tam kapsamlı klinik öncesi incelemelerinin başlatıldığını da ekledi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA