Son Dakika Haberi: Koronavirüs İlacı İçin İlk Somut Gelişme

Son dakika haberi: Koronavirüs ilacı için son dakika haberi geldi. Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals adlı şirketler tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs için geliştirilen ilacın bu hafta insanlar üzerinde deneneceğine yer verildi.

Son Dakika Haberi: Koronavirüs İlacı İçin İlk Somut Gelişme

Corona virüs tedavisi için sevindiren haber.

Vuhan 'da ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyada etkisini gösteren coronavirüs , şimdiye kadar dünyada 723 bin 740 kişide görüldü. Toplamda 34 bin 18 kişinin ölümüne neden olan coronavirüs nedeniyle tüm dünya teyakkuzda. 

TÜRKİYE 'DE SON DURUM

Türkiye 'de coronavirüs nedeniyle şimdiye kadar 131 kişi hayatını kaybetti. 105 kişi koronavirüsten kurtulup taburcu olurken toplam vaka sayısı 9217.

HASTALAR ÜZERİNDE TEST EDİLMEYE BAŞLANDI

Edinilen bilgilere göre Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals isimli şirketlerden  sevindiren son dakika haberleri geldi. İki şirket yaptığı açıklamada, Kevzara olarak bilinen ilacın geliştirilmiş halini hastalar üzerinde test etmeye başladıklarını dünya kamuoyuna duyurdu.

HANGİ ÜLKELERDE DENENECEK?

Geçtiğimiz hafta  Amerika Birleşik Devletleri 'nde bazı hastalar üzerinde tes tedilen ilaç, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve virüse karşı bir koruma kalkanı oluşturmaya çalışıyor. İki şirket tarafından yapılan açıklamada , geliştirilen ilacın İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Kanada ve Rusya 'da  da koronaya yakalanan hastalar üzerinde deneneceğine yer verildi.

300 HASTA ÜZERİNDE DENENECEK

Açıklamada söz konusu ilacın 300 hasta üzerinde deneneceğine yer verildi. Deneme sürecine katılacak vatandaşların özellikle Covid-19 'dan dolayı çok ağır ve durumu kritik hastalardan seçildiğine yer verildi. 

3 ÜLKEDEN DAHA AÇIKLAMA

Rusya, Japonya ve İngiltere 'den yapılan açıklamalarda ilacın geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğüne yer verildi. Japonya 'nın ilacı Nisan ayında insanlar üzerinde deneyeceği bildirilirken Rusya , ilacı bulduğunu iddia etti. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA