Son Dakika Gelişmeleri! Koronavirüs Vaka Sayısı 7 Milyonu Geçti

Çin'in Huebei eyaleti Wuhan kentinde Aralık 2019'da ilk kez tespit edildikten sonra dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs ölüm saçmaya devam ediyor. Dünya genelinde bugüne kadar tespit edilen yeni tip koronavirüs vaka sayısı an itibariyle 7 milyonu da geride bırakarak 7 milyon 13 bin 529'a yükselmiş durumda. Yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı son verilere göre 402 bin 744 olurken, bugüne kadar kovid-19 teşhisi konduktan sonra iyileşen kişi sayısı ise 3 milyon 430 bin

Son Dakika Gelişmeleri! Koronavirüs Vaka Sayısı 7 Milyonu Geçti

 Yeni tip koronavirüsün en yoğun görüldüğü ülkeler arasında Rusya ve Meksika'nın yanı sıra Brezilya'da girdi. Geç alınan tedbirler ve ülke yönetimlerindeki tutarsızlık nedeniyle kısa sürede Brezilya ve Meksika'da kovid-19 vaka sayıları bir anda fırlarken, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, kendisine yönelik eleştirilerde bulunanların terörist ve işsiz olduklarını söyleyerek kovid-19'un gözde fazla büyütülmemesi gerektiğini söyledi.

BREZİLYA'DA KÂBUS DEVAM EDİYOR...

An itibariyle ABD'de yeni tip koronavirüs kaynaklı toplam ölü sayısı 112 bin olurken, İngiltrere'de toplam ölü sayısı 40 bin 465 , Brezilya'da toplam ölü sayısı 36 bin 44 olarak açıklandı. En fazla can kaybı görülen 4. ülke 33 bin 846 ile İtalya olurken, 5. üle 29 bin 142 can kaybı ile Fransa oldu. Meksika'da bugüne kadar 332 bin koronavirüs testi yapılmasına rağmen ülkedeki toplam vaka sayısı 113 bini geride bıraktı. Meksika son 2 hafta içerisinde açıkladığı yüksek can kayıpları ve vakalarla birlikte dünya genelinde en fazla can kaybı görülen 7. ülke haline geldi. İspanya'da ise nispeten daha iyi bir tablo görülmeye başlandı. İspanya'da bir süredir yüksek can kaybı kaydedilmezken, uzun süre en fazla ölü görülen ülkede toplam can kaybı 27 bin 135 oldu.