Son Dakika: Fahrettin Koca Vaka Sayısının Arttığı 5 Şehri Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında vaka sayısının arttığı 5 şehri açıkladı ve bu 5 şehirde yaşayan vatandaşları uyardı.

Son Dakika: Fahrettin Koca Vaka Sayısının Arttığı 5 Şehri Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan açıklama.

Salgınla mücadelede Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli ve Bingöl’deki son durum ve Türkiye değerlendirmesi toplantısında katılan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Koronavirüs salgınında son durumu aktardı.

"En az 39 milyon kişiye bulaştı. En başta bu sayı sadece 1'di. Koronavirüs o bir kişiden yayıldı. Ve o sayı 39 milyona geldi.

Tüm dünyada toplam aktif vaka sayısı geçen aylara kıyasla kat kat fazladır. Dün tüm ülkelerce son 24 saatte bildirilen yeni vaka sayısı 429 bin 122 'dir. Bunların çoğu şikayet üzerine tanı konan kişilerdir. Tahminlere göre aktif vaka sayısı 70 milyonun üzerindedir. 

1 kişiden çıkan salgının 70 milyondna fazla kişiye bulaşma kanalı var. 

Radikal çözüme maalesef daha zaman var.

Virüs kişiden kişiye solunum yolu ile geçiyor. Bu nedenle maske vazgeçilmez bir tedbir, hatta en önemlisidir. Mart'tan bu yana maske kullanımı konusunda titizlik gösterdik. Dış ortamda pek taviz vermediğimiz konuya , kapalı ortamda taviz veriyoruz. Bugünden itibaren tavizlerin riski artıyor. 

Eviniz dışındaki kapalı ortamda maske takmayı ihmal etmeyin. Aile ziyaretlerini erteleyin. 

Bilim aşı konusunda önemli gelişmeler gösteriyor. Ama aşı bulunana kadar zor günler bekliyor. Avrupada ciddi önlemler alınmazsa ölüm oranı nisana göre 5 kat artabilir. 6 milyon olan vaka sayısı 10 günde 7 milyona vardı.

Ülke ülke baktığımızda umut kırıcı bir tablo var. Fransa'da 8 kentte sokağa çıkma yasağı geldi.  Almanya dahil birçok ülkede katı tedbirler tekrar konuşuluyor. Fransa 'da vaka 30 bini, İspanya 'da 35 bini geçti.

İtalya 'da salgından bu yana en yüksek vaka sayısına gelindi. Sadece 1 günde 21 bin vaka görülen ingiltere'de bazı kısıtlamalara gidildi. Bu ikinci dalga olarak nitelendiriliyor.

5 ŞEHİRDE VAKA ARTIYOR

İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş ve Denizli 'de vaka artışı var. Bu illerde de tedbirlerin arttırılması gerekiyor.