Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Öncesi Açıklama: Bayramın İki ve Üçüncü Günü de Değerlendirilmeli

SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Öncesi Açıklama: Bayramın İki ve Üçüncü Günü de Değerlendirilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cuma günü vasıl olacağımız Kurban Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Rabbimden milletimizi, müslümanları ve tüm insanları feraha kavuşturmasını diliyorum. Kurban için tüm kurumlarımız hazırlıklarını tamamlamıştır. Ülkemizdeki tüm küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar yerli üretimdir. Gerekli tedbirler , ağırlıklı olarak yerel yönetimler vasıtasıyla alınmıştır. Kurban kesim yerlerinde yoğunluk oluşmaması için bayramın ikinci ve üçüncü günlerinin de değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz. Bayram için yolculuğa çıkacak tüm vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını, kurallara uymalarını tavsiye ediyorum. Koronavirüs salgınının olduğu bu günlerde, Temizlik, Maske, Mesafe kurallarından asla taviz vermeyelim. Sıkıntılı ve zahmetli olduğunu bildiğimiz bu kuralları kendimiz ve sevdiklerimizin sağlığı için harfiyen uygulayalım. Çoğu gitti, azı kaldı.

Salgın dönemini geride bıraktığımızda , fedakarlıkların karşılığını alacağımız güzel günler bizi bekliyor. Milletimizin sosyal destek ihtiyacını karşılamak için, 26.5 milyar liralık karşılıksız nakit ödeme yaptık. Bundan sonra da 83 milyon vatandaşımızın her birinin yanında yer almayı sürdüreceğiz. Bu sabah Mersin'in Mut ilçesindeki kaza nedeniyle şehitlerimiz ve yaralılarımız olduğunu öğrendik. Başta Milli Savunma Bakanımız ve Kara Kuvvetleri Komutanlarımız bölgeye giderek incelemelerde bulundular. Bu elim kazada şehit olan askerlerimize tekrar tekrar Allah'tan rahmet dilerken, milletimize baş sağlığı diliyorum.

Aziz milletim, geçtiğimiz Salı günü Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin iki yıllık değerlendirmesini kamuoyu ile paylaşmıştık. Ortaya çıkan tablo, olağanüstü gelişmelere, önümüze çıkarılan nice engellere rağmen Türkiye'nin tarihi atılım içinde olduğunu gösteriyor. Allah'ın yardımı, milletimizin desteğiyle tüm zorlukların üstesinden geliyor, hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz. En büyük gücümüz birlik, beraberlik, kardeşliğimizdir. Siyasi ve ekonomik tuzaklar, darbe girişimleriyle yıkılamayan bir ülke oluşumuzu bunlara borçluyuz. Türkiye'yi hala geçmişin zayıf ve ürkek devleti sananlar, bu saldırılarla netice almayı ülkemizin üzerinde tahakküm kurmayı hedefliyorlar.

Ayasofya'nın Fatih'in vakfiyesine uygun şekilde yeniden ibadete açılması, ülkemizin egemenlik haklarını kullanma konusundaki son örneklerinden biridir. Fethin en önemli hatırası olan Ayasofya'nın hangi şartlar altında camilik vasfından çıkartılarak müzeye dönüştürülmesinin bir anlamı, olmadığına, kalmadığına inanıyoruz.

Fatih'in 1453 yılında camiye çevirdiği İstanbul'un gözbebeği Ayasofya milletimize, tüm müslümanlara ibadethane olarak hizmet vermeyi sürdürecek. Buradan müslümanlar dışında hristiyan alemi aynı şekilde gelip ziyaretlerini yapabilecektir.

Ayasofya ve Sultanahmet başta olmak üzere tüm camilerimizin minareleri önünde yemin ediyoruz ki, milletimizin son ferdi de son nefesini vermeden bu mabedler ağlamayacak, mahzun kalmayacaktır.

Fındık fiyatını 22 buçuk lira olarak belirledik. Kabuklu fındık için ise 22 lira.