Son Dakika: Covid 19'un Yeni Türü Ortaya Çıktı

Son dakika haberi: Koronavirüsün yeni bir türü daha ortaya çıktı. New York eyaletinde ortaya çıkan ve hızla yayılan türün, aşının etkinliğinde azalma yaratabileceğine yer verildi.

Son Dakika: Covid 19'un Yeni Türü Ortaya Çıktı

Koronanın yeni bir türü bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinden bir son dakika haberi geldi. Gelen haberlere göre koronavirüsün endişe verici yeni bir türünün ortaya çıktığına yer verildi. 

Yeni çıkan türün New York kentinde birçok mahallede ve eyaletin kuzeydoğusuna kadar yayıldığına da yer verildi. 

B.1.526 ADI VERİLDİ

Bulunan söz konusu yeni türe 'B.1.526' adı verildi ve yeni türün Afrika'da görülen yeni türe benzediğine yer verildi.  Araştırmalar sonucu New York'ta bulunan türün 'B.1351' adı verilen virüs varyantı ile benzer olduğuna yer verildi. 

Bunun yanı sıra yeni varyantta 'E484K' mutasyonu gözlemlendiği bildirildi ve bu konuda çalışmaların titizlikle devam ettiğine yer verildi. 

EN ÇOK ÖLÜM

Bunun yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaleti, yeni tip koronavirüse bağlı 50 binin üzerinde can kaybı sayısı ile ülkede en çok ölümün kaydedildiği eyalet oldu. Bu can kaybı dünya genelinde çok sayıda ülkede gerçekleşen ölüm sayılarından fazla. 

John Hopkins Üniversitesinin açıkladığı verilere göre, Kaliforniya’da Kovid-19’a bağlı ölüm sayısı 50 bin 972’e yükseldi ve vakalar ile ölümlerin hızlı şekilde arttığına yer verildi. 

BU VARYANTTA KORKUTAN DETAY: AŞININ ETKİNLİĞİNİ AZALTABİLİR

ABD basını, söz konusu yeni varyant ile ilgili "New York'ta hızla yayılan ve aşıların etkinliğini potansiyel olarak zayıflatabilecek yeni bir koronavirüs türü üzerine korkular artıyor. Bu arada, Johnson & Johnson'ın tek doz aşısı, onaya bir adım daha yaklaştı." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA