Son Dakika: Corona Aşısında İyi Haber Geldi

Son dakika haberi: Coronavirüs aşısı ile ilgili İngiltere'den sevindiren bir son dakika haberi geldi. Yapılan açıklamada 8 bin kişi üzerinde denenen aşının bağışıklık oluşturduğuna yer verildi.

Son Dakika: Corona Aşısında İyi Haber Geldi

Son dakika : Korona aşısında iyi haber geldi.

Aşı çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği Oxford Ünivesitesi 'nden son dakika haberi geldi. Oxford Üniversitesi ’nde Vaksinoloji Profesörü olarak görev yapmakta olan Sarah Gilbert 3. faz insanlı aşı denemelerinde 8 bin kişinin aşılandığını dünya kamuoyuna duyurdu.

Söz konusu açıklamada araştırmacılar, aşı sayesinde insan vücudunun coronavirüse karşı kendini koruyacak bağışıklığı gösterdiğini söyledi.

TARİH BELLİ Mİ?

Ancak araştırmaya liderlik eden Oxfordlu bilim insanları aşının piyasaya sürülmesi için klinik deneylere devam edildiğine dikkat çekti.

Aşının piyasaya çıkışı için net bir tarih verilmezken araştırmacılar, aşının kış aylarına yetişemeyecekmiş gibi hareket edilmesi ve en kötüye hazırlıklı olunması çağrısında bulundu.

Açıklama yapan yetkili ayrıca ABD’den aşı ithalatına bel bağlamak istemediklerini belirterek ABD’deki aşılama sırasının oldukça uzun sürmesini beklediklerini söyledi.

ÇİN 2020 SONUNU İŞARET ETTİ

Fahrettin Koca, aşı çalışmalarında Çin 'in belirli bir aşama kaydettiğini söylemiş ve diğer ülkelerden önde olduğunu söylemişti. Çin ise aşı için 2020 yılı sonunu ya da 2021 ilk aylarını işaret etmişti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA