Son Dakika: Corona 3 Ülkede Mutasyon Geçirdi (Mutasyon Nedir?)

Son dakika haberi: Amerika 'da bulunan Scripps Araştırma Enstitüsü bir araştırma yaptı ve koronanın 3 ülkede mutasyona uğradığını ve bunun daha riskli olduğu bildirildi. Mutasyona uğrayan tür 10 kat daha bulaşıcı ve 4 kat daha ölümcül.

Son Dakika: Corona 3 Ülkede Mutasyon Geçirdi (Mutasyon Nedir?)

Son dakika : Virüs mutasyona uğradı.

Koronavirüs iel ilgili son dakika açıklaması geldi. Amerika 'da bulunan Scripps Araştırma Enstitüsü tarafından araştırma yapıldı ve araştırmanın sonucu dünya kamuoyuna duyuruldu.  Söz konusu araştırma sonucunda virüsün 3 ülkede mutasyona uğradığı ve mutasyona uğraması sonucu virüsün 10 kat daha bulaşıcı olduğuna yer verildi. Öte yandna mutasyon sonucu virüsün daha da ölümcül hale geldiğine yer verildi. 

VİRÜSÜN MUTASYONA UĞRADIĞI ÜLKELER

Yapılan araştırmada Amerika Birleşik Devletleri 'nin New York kentinde , İngilstere ve İtalya 'da mutasyona uğrayan virüsün görüldüğüne yer verildi. 

D614G adı verilen virüsün mutant versiyonu, sadece daha bulaşıcı değil aynı zamanda 4 kat daha fazla taç yapısına sahip.

4 kat daha fazla taç yapısına sahip olması ise insan hücrelerine daha fazla ve kalıcı şekilde tutunduğu, bu nedenle virüsün vücuda daha fazla zarar verdiğine yer verildi. 

BAZI BÖLGELERDE ÖLÜMLER FAZLA

Son dönemlerde ABD , İtalya ve İngiltere 'de bazı bölgelerde korona ölüm oranı arttı. Hasta ölüm oranında yaşanan artış sonrası araştırma yapıldı. 

İngiltere'de bulunan Reading Üniversitesi 'nden virolog Profesör Ian Jones, Scripps Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmayı değerlendirerek, "Evet mutant virüs daha bulaşıcı. Çalışma oldukça iyi. Bu durum virüsün düşük miktarlarda olsa dahi kolayca yayılabileceği anlamına geliyor" dedi.

Araştırmacılar, dünyanın her yerinde Kovid-19 popülasyonların genetik yapılarına uyum sağlamak için çeşitli mutasyonlar geçirdiğini ve farklılaştığını , virüsün şimdiye 30'u aşkın türün tespit edildiğini açıkladı.

AÇIK ARA FARKLA EN ZARARLISI

Araştırmada , virüsün 30 çeşidinden D614G'nin açık ara farkla en zararlısı olduğu açıklandı.

Çalışmanın başyazarı Dr. Hyeryum Chloe şu değerlendirmede bulundu:

"Söz konusu mutasyon diğerlerine göre çok daha bulaşıcı ve ölümcül. Koronavirüs insanların akciğerlerinde bulunan ACE2 reseptörlerine Sahip olduğu taç yapılar aracılığıyla tutunuyor. D614G ise çok sayıda taç yapıya sahip ve bu durum insan organlarına daha fazla zarar anlamına geliyor"

MUTASYON NEDİR?

Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona sahip bir organizma ise mutant olarak adlandırılır.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA