Son Dakika: Bu İllerde Hafta Sonu Yasakları Yeniden Geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı ve 58 şehirde hafta sonu yasakları yeniden geldi.

Son Dakika: Bu İllerde Hafta Sonu Yasakları Yeniden Geldi

Bu illerde hafta sonu yasakları yeniden geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı korona risk haritasında iller belli oldu ve hafta sonu yasakları yeniden geldi.  58 şehir çok yüksek riskli il grubuna girerken bu illerde koronavirüs vakalarının hızla yayıldığı ve hafta sonu yasaklarının yeniden geldiği bildirildi.Bunun yanı sıra Ramazan ayı için de yeni kısıtlama kararları geldi.

HAFTA SONU YASAK OLACAK

Erdoğan kısıtlamalar ile ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: "Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun &80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir."

RAMAZAN AYI YASAKLARI

"Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir."

MAVİ, SARI , TURUNCU İLLER

Mavi , sarı ve turuncu illerde hafta sonu kısıtlama olmayacak. 

Mavi renkli il: Şırnak:

Sarı renkli iller: Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Uşak.

Turuncu iller: Manisa, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Kars, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir.

KIRMIZI İLLERDE HAFTA SONU YASAKLARI YENİDEN GELDİ

Yukarıdaki illerin dışındaki iller kırmızı yani çok yüksek riskli iller ve bundan sonra hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cuma akşam 21'de başlayacak kısıtlama pazartesi sabah 5'e kadar sürecek. 

Haritanın büyük hali için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA