Son dakika! Bakan Koca açıkladı vakalar artık haftalık yayınlanacak

Son açıklamalara göre pandemi sürecince günlük olarak yayınlanan vaka sayılarının artık haftalık olarak yayınlanacağı belirtildi.

Son dakika! Bakan Koca açıkladı vakalar artık haftalık yayınlanacak

Uzun bir süredir tüm dünya koronavirüs ile savaşırken pandeminin etkisini kaybetmesiyle hastalık süresince alınan önlemlerde de değişikler olmaya başladı. Son dönemlerde vaka sayılarının 1000'in altına düşmesi ile beraber, maske takma zorunluluğu tamamen kaldırılmıştı. En son maske yasağı toplu taşımalarda da tamamen kaldırılmış ancak hastanelerde takılmasına devam edilmişti. Öte yandan giderek gevşetilen yasaklarda son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile ülkeye girişlerde de PCR testi zorunluluğunun kaldırıldığı duyurulmuştu.


Tüm bu gelişmelerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşımda bulundu. Bakan Koca "Bugüne dek günlük olarak yayınlanan Covid-19 Tablosu, 1 Hazirandan itibaren HAFTALIK olarak, yine http://covid19.saglik.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak." ifadelerini kullandı.
PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine 'Ülkeye Giriş Tedbirleri' konulu bir genelge gönderilmişti. 03 Mart 2022 tarihinden itibaren tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarında ülkemize girmek isteyen kişiler için bazı önlemler alınmıştı. Hastalık seyrinin değişmesiyle bu tedbirlerde de değişiklikler oldu. 
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada koronavirüs pandemisi ile ilişkili güncel durum değerlendirilerek; 01 Haziran'dan itibaren tüm sınır kapılarından ülkeye girişlerde, girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen testi zorunluluğu aranmayacağı aktarıldı.