Son Dakika Açıklaması: "İstanbul'da Salgın Yeniden Başladı"

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek bir son dakika açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Tükek yaptığı açıklamada, İstanbul 'da salgının yeniden başladığını söyledi.

Son Dakika Açıklaması: "İstanbul'da Salgın Yeniden Başladı"

Son dakika açıklaması: "İstanbul'da salgın yeniden başladı."

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Tükek, Çapa 'da yapılan coronavirüs testlerinden yüzde 15 oranında pozitif çıktığını söyledi ve İstanbul 'da salgının yeniden başladığını söyledi. 

 "Çapa'da 530 testin 81' i pozitif, salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz" diyerek vatandaşları uyaran Prof. Dr. Tükek, salgına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Çapa'da 530 testin 81' i pozitif. Pozitiflik oranı %15 i geçti. Bugünden artık salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz. Ağırlıklı gençler ve maalesef zatürre oranı yüksek. Moral bozmak için değil tedbir alın diye yazıyorum. Yoksa herkes üzülecek"

PROF. DR. MEHMET CEYHAN 'DAN DEĞERLENDİRME

Haber Global ekranlarında yayımlanan Uzmanına Sorun programınd Aytaç Kurnaz 'ın konuğu olan ve coronavirüs gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan , Prof. Dr. Tufan Tükek yaptığı paylaşım ile ilgili 'Hiç sürpriz değil' dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Salgın kontrol altında değil demek yapacak bir şey kalmadığı anlamına gelmiyor. Hala kontrol etmek için şansımız var ama bunun için bir şeyler yapmalıyız. Bir defa İstanbul'da artışın başlamasını uzunca süreden beri söylüyorum ben. Hiç sürpriz değil. İstanbul'da ağırlıklı kamu çalışanı olmadığı için tatile gidenler biraz daha geç döndü, o yüzden bu sıralarda böyle bir artış bekliyorduk. "

"İZMİR VE DİĞER ŞEHİRLERDE DE AYNI ARTIŞ OLACAK"

"Aynı artış İzmir ve diğer şehirlerde de olacak. Şehirler arası ulaşım bu kadar serbest ve kontrolsüzken herhangi bir ilde alınan önlemler aslında salgını kontrol etmede çok işe yaramıyor. Çünkü siz bir yerde aldığınız önlemlerle vaka sayısındaki artışı durdurabilirsiniz ama hemen arkasından bir başka şehirden gelip tek bir virüs taşıyan kişi bile vaka sayısını artırabiliyor. Bulaşı bir yerden kıramadığınız sürece bu artış durmaz. Devlet büyük bir gayret gösteriyor fakat bu bir noktaya kadar çalışıyor. Toplumun en az yüzde 95'i maske ve mesafe kuralına uysa zaten başka hiçbir tedbire gerek kalmaz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA