Son Dakika: 6 Şehirde Korkutan Vaka Artışı Karantinalar Bugün Başladı

Son dakika haberi: 6 şehirde korona nedeniyle bazı yerleşim yerlerinde karantina başlatıldığına yer verildi. Korona vakalarının artmasının nedeniyle bugün başlatılan karantina 14 gün sürecek.

Son Dakika: 6 Şehirde Korkutan Vaka Artışı Karantinalar Bugün Başladı

Son dakika haberi: 5 şehirde karantina başladı.

5 şehirde karantina uygulaması başladı. Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda bazı vatandaşlarda koronavirüs çıkması nedeniyle bazı evler ve mahallelerde karantina başladığına yer verildi.

ORDU 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Ordu Valiliği tarafından düzenlenen İl Hıfzısıhha Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Vali Tuncay Sonel bazı mahallelerde karantina başlatıldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Saraycık ve Topluca mahallelerinde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi Dereyolu Sokak Güney ve Tepe mevkisi, Topluca Mahallesi Sarıahmet Sokak'ta 17 Temmuz saat 24.00'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkiler ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir."

ISPARTA

Edinilen son dakika bilgilerine göre Isparta Şarkikaraağaç ilçesinde 40 dairelik bir yerde karantina başladı. 

Ulvikale Mahallesi'ndeki bir dairede bulunan 5 kişide korona çıkması sonrası başlatılan filyasyon çalışmaları kapsamında sitedeki 40 dairede karantina uygulaması başlatıldı.

KAHRAMANMARAŞ 'TA KARANTİNA BAŞLADI

Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesinde 3 mahallede bazı vatandaşlarda corona çıktı. Bazı vatandaşlarda virüs çıkması sonucu 10 evde karantina başladı.  İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, Şekeroba Mahallesi'nde 1, Büyükimalı Mahallesi'nde 4, Kılılı Mahallesi'nde de 5 ev karantinaya alındı.

ARDAHAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Ardahan 'a bağlı Göle ilçesinden son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Göle İlçesi'ne bağlı Balçeşme köyü korona virüs şüphesiyle tedbir amacıyla karantinaya alındı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, "İlçemiz Balçeşme köyünde korona virüs (Covid-19) salgını tespit edilmesi üzerine yapılan filyasyon çalışması neticesinde farklı hanelerde çok sayıda kişinin enfekte olduğu anlaşılmıştır. Yayılan salgının bir an önce engellenmesi vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla 18.07.2020 tarihinden itibaren 14 gün süreyle; Köy giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınmasına, köyde ikametgahı olmayan kişilerin köye girişine müsaade edilmemesine, temaslı hanelere giriş ve çıkışlara müsaade edilmemesine, ihtiyaç hali olmaksızın sokağa çıkılmaması hususuna, zaruri hallerde köy içinde maskesiz sokağa çıkılmamasına, söz konusu durumun vatandaşlarımıza duyurulması işleminin Köy Muhtarlığınca ve İlçe Müftülüğünce sağlanmasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

GİRESUN 'DA KARANTİNA

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Bahçeli Mahallesi ve Kümbet köyüne bağlı Göbel Yaylasında bazı vatandaşlarda corona çıktı. 

İlçeye bağlı Bahçeli Mahallesi sınırları dahilinde bulunan Zırhlıhan, Çukurlu, Muradın, Kıran, Köybaşı, Kadayanı, Çataloluk, Gölcüvez Mevkileri ve Kümbet Köyüne bağlı Göbel Yaylasında karantina başladı. 

SAKARYA 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Sakarya 'nın Karasu İlçesinde 27 hanelik bir sokak korona virüs nedeni ile karantina altına alındı.

Karasu ilçesine bağlı Adatepe Mahallesi Türkköyü Sokak 'ta yaşayan 4 kişinin koronaya yakalanması sonrası Adatepe Mahallesi muhtarı Tuncay Tıkan, "Mahallemizde iki hane arasında 2-3 kişide korona virüs tespit edildi. Bende durumu Karasu İlçe Jandarma Komutanlığına, İlçe sağlık Müdürlüğüne ve Kaymakamlığı bildirdik. Türkköyü Sokağımızda virüs yayılmasın diye sokağı kapattık. Karasu Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Gece beraber geldiler önlemlerini aldılar bizlere yardımcı oldular. Gereken erzak konusunda da yardımlarını yapacaklar. Hep beraber Adatepe Mahallesi çiftçilik, tarım ve fındıkla uğraşan bir mahalledir. Bayrama kadar bir şey olmasın diye ve insanlar mağdur durumda olmasın diye önlemlerimizi aldık. Şuanda 4 kişide virüs tespit edildi. Yayılmasın diye iki hane yan yana olduğu için tüm sokağı karantina altına aldık. Müdürlerimizle birlikte çalıştık, gezdik ve tedbirlerimizi aldık. Sokağımız çevirdik kamyonlar ile taş döktük gece saat 02.00'da gönderdi Allah razı olsun önlemimizi aldık" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA