Son Dakika: 25 Şehrimizde 1 Haftadır Yeni Vaka Görülmedi

25 şehirden iyi haberler gelmeye başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre 25 şehirde 1 haftadır yeni vaka görülmedi. 50 şehirde ise ek vaka sayısı 10 civarında.

Son Dakika: 25 Şehrimizde 1 Haftadır Yeni Vaka Görülmedi

Son dakika : 25 şehrimizde bir haftadır vaka yok.

Hürriyet'ten Nuray Babacan, bugün kaleme aldığı  haberinde , vaka sayısının düşmesi sonrası yeni serbestliklere değindi ve 25 şehrimizde ebir haftadır yeni vaka görülmediğini söyledi. 

25 ŞEHİRDE VAKA BİR HAFTADIR YOK

Sağlık Bakanlığı 'nın derlediği son verilere göre 25 şehrimizde son bir haftadır yeni koronavirüs vakasına rastlanmadı. 50 şehrimizde ise görünen ek vaka sayısının 10 civarında olduğu bildirildi. 

SIÇRAMA VE ARTIŞLAR İZLENİYOR

Lokal hareketlilik nedeniyle korona vakalarında olası bir sıçrama ya da artış il pandemi kurulları tarafından izleniyor. 

65 YAŞ ÜSTÜNE YENİ YASAK

Korona salgınında en riskli grup olan 65 yaş üstü vatandaşlar iel ilgili kararlar en çok konuşulan kararlar oldu. Olası bir ikinci dalgalanma , bu gruptaki vatandaşları ciddi şekilde etkiler. 

Bu nedenle bayram sonrası yeni değerlendirmeler yapılacak ve vaka sayılarına göre yeni tedbirler alınacak kurallar belirlenecekl. 

Edinilen bilgilere göre 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının esnetilmesi sonrası bu vatandaşlara market, toplu tşaıma kullanma ve AVM yasağı gelmesi , bazı günler sadece bazı saatlerde bu yasağın kalkması gündemde. 65 yaş üstü vatandaşların izin günlerinin artacağı , ancak AVM, toplu taşıma ve marketlere yasak gelmesi bekleniyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA