Son Dakika: 2 Büyükşehirde Daha Sokağa Çıkma Yasağı Olmayacak (Adana-Trabzon)

Son dakika haberi: 2 büyükşehirden daha açıklama geldi ve 4 günlük sokağa çıkma yasağı olmayacak şehir sayısı 5 'e yükseldi. İşte 4 günlük sokağa çıkma yasağından muaf tutulan büyükşehirler.

Son Dakika: 2 Büyükşehirde Daha Sokağa Çıkma Yasağı Olmayacak (Adana-Trabzon)

İki büyükşehirde daha sokağa çıkma yasağı olmayacak.

İki büyükşehir tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararına yer verildi. Adana ve Trabzon Valilikleri tarafından yayımlanan duyurularda 16-17-18-19 Mayıs günlerinde sokağa çıkma yasağı olmayacağına yer verildi.

TRABZON VALİLİĞİ RESMİ AÇIKLAMASI

Trabzon valiliği tarafından bir açıklama yapıldı.  Yapılan açıklamada 4 günlük sokağa çıkma yasağının Trabzon 'da olmayacağına yer verildi. Açıklamada şu uyarıya yer verildi:

"16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunanlar dışındaki vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı kararı bulunmamaktadır. Böyle bir karar alınması durumunda valiliğimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır"

ADANA VALİLİĞİ 'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Adana Valisi Mahmut Demirtaş bir son dakika açıklaması yaptı. Vali Demirtaş yaptığı açıklamada , Adana 'da 4 günlük sokağa çıkma yasağının olmayacağını söyledi. 

Vali Demirtaş şunları söyledi:

"Kıymetli Hemşehrilerim; Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından ilimiz muaf tutulmuştur. Salgına karşı birlik olup verdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanması için kesinlikle rehavete kapılmayalım. #EvindeKalAdana"

5 BÜYÜKŞEHİRDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLMAYACAK

Önceki gece 3 büyükşehirden daha açıklamalar geldi. Aydın, Şanlıurfa ve Denizli Valilikleri tarafından yapılan açıklamada 4 günlük yasağın olmayacağına yer verildi. 

Son açıklamalara göre aşağıdaki şehirlerde sokağa çıkma yasağı olmayacak:

- Aydın

- Denizli

- Şanlıurfa

- Trabzon

- Adana.