Sokağa Çıkma Yasağını Protesto Ettiler, Ortalık Karıştı! 15 Şehirde Acil Durum

Hollanda'da koronavirüs yasaklarının protesto eden vatandaşların gösterileri sürüyor. Ülke genelinde 15 şehirde acil durum ilan edildiği belirtilirken, kuzeydeki Urk kentindeki bir mobil koronavirüs test merkezi ise göstericiler tarafından ateşe verildi.

Sokağa Çıkma Yasağını Protesto Ettiler, Ortalık Karıştı! 15 Şehirde Acil Durum

Olaylar sonrasında Eindhoven belediye başkanı Joritsma, "Böyle sürerse, durum iç savaşa gidebilir" ifadelerini kullandı. Hollanda'da aşırı sağcı partilerin başı çektiği protestolar giderek büyürken gösterilerin sürdüğü 15 şehirde acil durum ilan edildi. Acil durum ilan edilen şehirler, "Urk, Amsterdam, Eindhoven, Apeldoorn, Arnhem, Tilburg, Breda, Oosterhout, Almelo, Enschede, Helmond, Roermond, Lahey, Venlo, Stein." olarak açıklanırken, acil durum ilan edilen şehirlerden Eindhoven Belediye Başkanı Joritsma, "Korkarım böyle devam ederse, bu yol iç savaşa gider" ifadelerini kullandı.

Hollanda'da 20.30 olarak belirlenen sokağa çıkma yasağı, temsilciler meclisince Cumartesi akşamından itibaren saatlerde değişiklik yapılarak uygulanmasına devamına karar verilmişti.

İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonun Hollanda'da da yayılımının önlenmesi amacıyla kısıtlamalar 9 Şubat'a kadar uzatılmıştı.