Sokağa Çıkma Yasağında Flaş Flaş Gelişme

Sokağa çıkma yasağı hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , yurt içi seyahatlerin yasaklanabileceği , lokal yasak gelebileceği bildirildi. İşte son dakika gelişmeleri.

Sokağa Çıkma Yasağında Flaş Flaş Gelişme

Son dakika: Lokal sokağa çıkma yasağı gelebilir.

Corona virüs tehlikesinin yayılması nedeniyle vatandaşlar oldukça tedirgin. Önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'nın sokağa çıkma yasağı hakkında açıklama yapması bekleniyordu. Ancak Bakan Koca, şimdilik sokağa çıkma yasağı gelmeyeceğini söyledi. 

TOPLANTIDA GÜNDEME GELDİ AMA...

Bilim Kurulu önceki gün toplandı ve 6 saatlik bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmede sokağa çıkma yasağı seçeneğinin de gündeme geldiği bildirildi. Bilim Kurulu , sokağa çıkma yasağını değerlendirirken hükümet, üretimin ve hayatın durdurulmasına soğuk bakıyor.

İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarda üst düzey toplantılar art arda yapılıyor.  Hedef, önce büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye'de yüzde 85 oranında sosyal izolasyonu sağlamak.

GÖÇ BAŞLADI: YURT İÇİ SEYAHAT YASAKLANABİLİR

Korona nedeniyle özellikle İstanbul ve Ankara 'dan anadoluya göç başladı. Korona tehlikesi nedeniyle vatandaşlar , bu şehirlerden kaçıyor. Bu nedenle yurt içi seyahatlerin kısıtlanabileceği gündemde. Bu kapsamda  otobüs, uçak ve tren yolculuklarına yasak gelebileceği belirtiliyor.

Şimdilik sadece bu yollarla yolculuk yapacaklar için yasak gelebileceği , vatandaşların kendi arabaları ile seyahat edebileceği bildiriliyor. 

LOKAL YASAK OLABİLİR

Sokaağa çıkma yasağından çok hükümetin gündeminde lokal yasaklar var. Edinilen bilgileregöre bazı büyükşehirlerde lolal sokağa çıkma yasağı uygulanabileceği, bu şekilde sosyal izolasyonun sağlanabileceği bildirildi. 

Lokal Ne Demek: belli bir bölgeye, belli bir yere değgin, belli bir yerle ilgili, yerel, bölgesel.

Lokal yasak , sadece bir bölgede ya da belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi demektir.

10 'DAN FAZLA VAKA OLURSA...

Edinilen bilgilere göre bir ilde 10 'dan fazla vaka olursa o il için sokağa çıkma sınırlaması gelmesi gündemde. 

İSTANBUL'DAN GEÇİŞLERİN DURDURULMASI

Yarın düzenlenecek Bakanlar Kurulu toplantısında, vakaların yoğunlaştığı İstanbul 'dan diğer şehirlere geçişlerin durdurulması gündemde. 

Yarın Bakanlar Kurulu'nda durum gündeme getirilecek. İstanbul'dan diğer şehirlere geçişlerin durdurulması gündemde.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELİR Mİ? BAKAN SOYLU 'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında, "Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz. Şimdiye kadar attığımız adımların, aldığımız kararların sonucunu takip ediyoruz. Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz. Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği gibi kendi OHAL'ini ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde" dedi.ç

Peki sizce seyahat durdurulmalı mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.