Sokağa Çıkma Yasağı Nedeniyle Düzenlemeye Gidildi! Hafta Sonu Pazarlarının Günleri Değişti

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Karaca, yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle hafta sonu uygulanacak pazarların cuma ve pazartesi gününe alındığını duyurdu.

Sokağa Çıkma Yasağı Nedeniyle Düzenlemeye Gidildi! Hafta Sonu Pazarlarının Günleri Değişti

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, geçtiğimiz hafta ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle pazarcı esnafının zorda kaldığını, sokağa çıkma yasağının geç ilan edilmesi nedeniyle bir çok pazarcının ürünlerinin çürüyüp çöpe gittiğini hatırlatarak, bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı olduğunu bu yüzden hafta sonu kurulacak pazarların günlerinde değişikliğe gidildiğini söyledi.

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, "Cumartesi günü kurulacak pazarlarımızı cumaya, pazar günü olanları da pazartesiye aldık. Sokağa çıkma yasakları bu şekilde devam ettiği sürece pazarların günleri bu düzende olacak. Bu sayede hem halkımızın ihtiyacını karşılayacağız hem de pazarcı esnafımız mağdur olmayacak. Ayrıca meyve sebze almak isteyen vatandaşımız için marketlerin dışında bir alternatif sunmuş olacağız." diye konuştu. Vatandaşların hijyen konusunda rahat olmasını isteyen Karaca, tüm pazar esnafının hijyen kurallarına uyduğunu vurgulayarak, "Bütün pazarcı esnafımız maske ve eldiven kullanıyor. Bu konuda hiçbir esnafa ayrıcalık yoktur. Zaten denetimler yapılıyor. Vatandaşlarımız bu kurala uymayan esnafımızı şikayet etsinler. Ayrıca pazarlar için belirlenen iki esnaf arasındaki mesafe gibi kurallara da herkes uyuyor. Pazarlarda seçme işlemi yapılmıyor. Vatandaşlarımız hijyen konusunda rahat olsun." dedi.