Sokağa Çıkma Yasağı, Düğünler, Kahvehaneler, Restoran Kısıtlamaların Kaldırılması İçin Kriter Açıklandı

Sokağa çıkma yasağı, kafeler, restoranlar, düğün salonları, sinemalar, kahvehaneler, 65 yaş üstü ve 18 yaş altı yasaklarının kaldırılması hakkında yeni açıklama geldi ve kriter açıklandı: Yüzde 1.

Sokağa Çıkma Yasağı, Düğünler, Kahvehaneler, Restoran Kısıtlamaların Kaldırılması İçin Kriter Açıklandı

Vaka oranı yüzde 1'in altına düşen iller normalleşecek.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, medya personellerinin aşıda öncelikli sıraya alınabileceğini söylerken yetkililer, dünyada aşı krizinin yaşandığını, ancak bu konuda Türkiye'nin öne çıktığını söyledi. Vakalar son günlerde artış gösterse de hasta ve ölüm sayısında düşme devam ederken Bakanlık, normalleşme adımlarının şehir şehir gerçekleştirileceğini söyledi.

YÜZDE 1'İN ALTINA DÜŞEN İLLER

Covid 19 testlerinde pozitif çıkma oranı yüzde 1'in altına gerileyen illerde kısıtlamalar kaldırılacak. Yüzde 1'in üzerinde seyreden şehirlerde ise kısıtlamalar devam edecek. Yüzde 1'in altına düşen şehirlerde sokağa çıkma yasağının kaldırılacağına yer verilirken kafe, restoran ve işletmelerin de normal faaliyetlerine geçeceği aktarıldı. 

65 YAŞ VE 18 YAŞ YASAKLARI

Bu kısıtlamaların kaldırılmasının ardından 65 yaş üstü ile 18 yaş altı gençlerin sokağa çıkma yasakları da kaldırılacak diğer adımlar arasında. 

KAHVELER , SİNEMA SALONLARI

Bu kısıtlamalar ile birlikte aka sayılarının normal seyretmesi ile kahvehaneler ile sinema salonları, sosyal mesafe kurallarına rüayet edilerek açılacak.

DÜĞÜN SALONLARI

Düğünler de yapılmaya başlanacak. Tabi sosyal mesafe maske kurallarına riyaet edilerek. 

YERLİ AŞI: FAZ 3 ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yerli aşı ile ilgili de son dakika açıklaması yaptı ve “Gelecek hafta Faz-2’ye geçeceğiz. Yerli aşı haziran ya da temmuzda kullanıma hazır hâle gelebilir. Bu arada Çin’den aşı sevkiyatı da sürecek. Dünya her geçen gün aşı sıkıntısı çekecek ancak Türkiye bu konuda ön plana çıkacak” dedi.

HANGİ ŞEHİRLERDE YASAKLAR KALKACAK?

Pozitif vakaların yüzde 1'in altına gerilediği illerde kısıtlamalar kaldırılacak. Ancak hangi illerin yüzde 1'in altında olduğu belirtilmedi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA