Sokağa Çıkma Yasağı Anket Sonuçları Açıklandı

Ipsos'un araştırmalarına göre vatandaşların %87'si sokağa çıkma kısıtlamasının gelmesi halinde destekleyeceğini belirtiyor. Desteklerin büyük bölümü uygulamanın il bazında değil tüm Türkiye'de uygulanması gerektiği kanısında.

Sokağa Çıkma Yasağı Anket Sonuçları Açıklandı

Sokağa çıkma yasağına çıkanlar ise toplumun %5'i ile sınırlı. İpsos'un Milliyet için derlediği araştırmaay göre toplumda neredeyse her 10 kişiden 9'u il bazında veya Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasına sıcak bakıyor. Toplumun %87'sinin sokağa çıkma kısıtlamasını desteklediğinin görüldüğü ankette, vatandaşların büyük bölümünün uygulamaların il bazında değil ülke genelinde uygulanması gerektiğini düşünüyor.

Kararsızlar çıkarıldığında , sokağa çıkma kısıtlamasına karşı olanların oranı ise %5 civarında. Toplu taşıma araçlarından en az birini çok sık ya da bazen kullananların %51 çıktığı ankette, diğer bir ifadeyle her 2 kişiden birisi toplu taşıma kullanıcısı. Araştırmada yüz yüze eğitim de soruldu. Okul çağındaki her bir çouk için alınan 10 cevaptan 6'sı çocuğumu okula gönderirim olurken, 10 kişiden 2'sinin okula göndermeyeceğini söylediği, araştırmaya katılan her 10 kişiden kalan 2'sinin ise kararsız olduğunu belirttiği açıklandı.