Sokağa Çıkma, Seyahat, Kısıtlamalar Yasaklar Yeniden Gelebilir

İl İl ve bazı bölgelerde yeni kısıtlamalar gelebileceği açıklandı. Önceki gün bilim kurulu toplantısında vakaların artışa geçtiği yerlerde kısıtlamaların yeniden gelmesi değerlendirildi.

Sokağa Çıkma, Seyahat, Kısıtlamalar Yasaklar Yeniden Gelebilir

Son dakika : Bölgesel ve Türkiye geneli kısıtlamalar gelebilir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün bir açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada önceki gün son 1.5 ayın en yüksek vaka sayısına ulaştıklarını söyledi. Vaka sayılarının artması sonrası Bilim Kurulu toplantısında yeni önlemler , tedbirler konuşuldu. 

ÖNLEMLERE KULAK ASMAYAN VATANDAŞLAR

Bilim Kurulu toplantısı önceki gün yapıldı. Dün yapılan toplantıda uyarılara kulak asmayan vatandaşlar gündeme geldi. Bilim Kurulu, uyarıları dikkate almayana vatandaşlar nedeniyle artan vakaların önüne eçmek için yeni çözüm yolları aramaya başladı. 

ŞEHİRLERDE VE BÖLGELERDE KISITLAMALAR GÜNDEMDE

Akşam Gazetesi 'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Bilim Kurulu 'nda pandeminin ilk aylarında gelen kısıtlamaların yeniden getirilmesi konuşuldu. Kurul üyeleri, bakanlıklara bir dizi öneride bulunacak ve yeni kısıtlamaların getirilmesi , şehirlerde ve bazı bölgelerde, gerekirse Türkiye genelinde kısıtlamalar getirilmesi konusunda öneriler sunulacak. 

YASAKLAR DÖNEBİLİR

Bilim Kurulu toplantısında istatistiki çalışmalar sonrası belirlenecek illerde ve vakaların artışa geçtiği bölgelerde aşağıdaki kısıtlamaların getirilebileceği bildirildi:

giriş-çıkış kısıtlaması,

haftasonu sokağa çıkma yasağı,

65 yaş ve üzerindeki kişilerle ile 18 yaş altındaki çocuk ve gençler için kısıtlamalar,

sahil şeridinden yürüyüş ve piknik, restoran ve kafelerin çalışma saatlerinde kısıtlamalar,

toplu taşımada kapasite düşürülmesi.

SALGINI TETİKLEYEN FAKTÖRLER

Bilim Kurulu üyeleri analizler yaptı ve Türkiye 'nin farklı yerlerinde coronavirüsün insandan insana nasıl bulaştığı, yayılımın nasıl olduğunu belirledi. Bu analizler sonucuna göre kentlerde kısıtlamaların gelebileceği bildirildi. 

İLLERE GÖRE KISITLAMALAR DEĞİŞEBİLİR

Yapılacak analizler sonucu illerde nasıl yayılma oluyorsa buna göre kısıtlama getirilebilecek. 

Örnek vermek gerekirse bir ilde toplu taşımada corona yayılıyorsa o şehirde buna göre kısıtlamalar getirilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA