Siverek'te Flaş İddia: İmama Ceza Olarak Coronalı Cenazesi Yıkattılar İmam Hayatını Kaybetti

Türkiye 'Yi sarsan iddia sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Bir imama, müftülük tarafından verilen bazı kararlara uymadığı gerekçesiyle coronalı cenazesi yıkama cezası verildiği iddia edildi. Diyanet konu ile ilgili açıklama yaptı.

Siverek'te Flaş İddia: İmama Ceza Olarak Coronalı Cenazesi Yıkattılar İmam Hayatını Kaybetti

Flaş iddia: Ceza olarak imama coronalı cenazeyi yıkatılar.

Şanlıurfa 'nın Siverek İlçesi 'nde meydana geldiği iddia edilen olay sosyal medyanın gündeminde. Edinilen bilgilere göre Şanlıurfa 'nın Siverek İlçesi 'nde 2 wenedir imam olarak camide görev yapan 44 yaşındaki Osman Çilenti isimli kişi, bundan iki hafta önce İlçe Müftülüğü tarafından yaşamını yitirenlerin cenazelerini yıkamakla görevlendirildi. 

Sosyal medya üzerinde dolaşan iddialara göre ise Çilenti 'nin bazı uygulamalara karşı çıktığı, bu nedenle bu görevin ona ceza olarak verildiği iddia edildi. Kendisine salgından korunması amacıyla ekipman bile verilmediği bu şekilde cenazeleri yıkadığı iddia edilen Çelinti 'nin cenaze yıkama sırasında kendisini kötü hissettiği ve hastalandığı, birkaç gün sonra ise hayatını kaybettiği öğrenildi. 

DİYANET İNCELEME BAŞLATTI

Çilenti 'nin bazı uygulamalara karşı çıktığı için kendisine ceza olarak coronadan ölenlerin cenazesinin yıkantıldığı iddiaları sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yaptı. Diyanet 'ten bir yetkili, sosyal medya üzerindeki iddialar üzerine harekete geçtiklerini ve konu ile ilgili inceleme başlattıklarını söyleyerek, "Sosyal medyadaki iddiaları araştırıyoruz. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucuna göre ihmali olan kişiler varsa haklarında gerekli işlemler yapılacak" ifadelerini kullandı.

CORONADAN ÖLENLER NASIL DEFNEDİLİYOR?

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yönergede coronadan hayatını kaybedenlerin defin işlemleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Gasilhane çalışanları, cenaze yıkama sırasında eldiven, tıbbi (cerrahi) maske, gözlük-yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanmalıdır. Tazyikli su kullanımı, cenazeden enfekte sıvıların sıçramasına ve hastalık bulaşına neden olabilecek işlem olması nedeniyle cenazenin yıkanması sırasında bu işlemden kaçınılmalıdır."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA