Sigara İçenlere Kötü , İçmeyenleri Az da Olsa Rahatlatan Haber

Sigara içen vatandaşlara önemli bir uyarı geldi ve korkutan detay açıklandı. Açıklamada , koronaya yakalanıp hayatını kaybedenlerin çok büyük bir bölümünün sigara içtiği bildirildi.

Sigara İçenlere Kötü , İçmeyenleri Az da Olsa Rahatlatan Haber

Son dakika : Sigara içenlere kötü , içmeyenleri rahatlatan haber.

Koronavirüs pandemisinin dünyada yayılmaya devam etmesi herkesi tedirgin ediyor. tüm dünyada vaka sayısı 862 bini geçerken , koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden hasta sayısının 43 bin 268 oldu.

SİGARA İÇENLERE UYARI

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Melike Yavuz, geçtiğimzi gün yaptığı açıklamada "Corona virüsü solunum yollarını etkileyen bir hastalıktır. Ağır vakalarda solunum yetmezliği ve akciğer organ yetmezliği gelişir. Ölüme neden olan da daha çok bu durumlardır. Sigara bilindiği üzere en çok akciğerlerimizi etkiler. Sigara içenlerin akciğerlerinde içilen sigara miktarı ve süresine göre değişken olmakla birlikte hasar gelişir. Hastalığın sigara içenlerde daha ağır seyretmesinin temel nedeni budur. Sigarayı azaltmak bu riski azaltmaz. Bilimsel çalışmalar sigara bırakma ne kadar erken gerçekleşirse sigarayla ilişkili hastalık riskinin de o kadar azaldığını göstermektedir. 30 yaşından önce sigara bırakanların sigarayla ilişkili hastalık riski zaman içinde hiç sigara içmemişlerle aynı seviyeye inmektedir. Sigarayı azaltmayı değil bırakmayı öneriyorum. Çünkü sigara için güvenli bir düzey yoktur. Günlük bir sigaranın bile kalp damar hastalığı riskini artırdığına dair yayınlar vardır" dedi.

Açıklamada coronavirüsün sigara içenlerde 14 kat daha fazla etki ettiğine yer verildi. 

ÖLÜM VE İYİLEŞME ORANLARI

Yapılan istatistiki araştırmalarda s,gara içenlerin koronavirüse karşı savunmasız kaldığı ve ölüm oranının bu nedenle cxiddi oranda olduğu bildirildi. 

Çin 'de , Koronavirüs ölümlerinin %80'i sigara içenlerden kaynaklanıyor. 

Amerika 'da koronadan dolayı hayatını kaybedenlerin %85'i sigara içenlerden.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI

İyileşen hastalar arasında yapılan incelemelerde, tüm hastalardan yüzde 90 'ının sigara içmeyen vatandaşlardan oluştuğuna yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA