Sigara İçenlere Kötü Haber DSÖ'den Geldi!

Fransa'da yapılan araştırmanın sigara içenlerin koronavirüse karşı daha dirençli olduğuna yönelik sonuç çıkarması sigarayla mücadele eden ülkeler ve STK'ları adeta çileden çıkarmıştı.

Sigara İçenlere Kötü Haber DSÖ'den Geldi!

DSÖ'den yapılan açıklamada, Fransa'daki araştırmanın gerçekleri yansıtmadığı, sigaranın koronavirüsü önleyici etkisinin bulunmadığı, sigara içen çok sayıda insanın koronavirüse yakalandığı ve can kayıplarının meydana geldiği hatırlatılırken, yine sigara içenlerin akciğerlerindeki hasar ile koronavirüsün akciğerlerde bıraktığı hasarlar göz önüne alındığında sigara kullanımının koronavirüsü ağır atlatma konusunda tetikleyici olabileceği kaydedildi.

Paris'teki Pitié-Salpêtrière Hastanesi tarafından yapılan araştırmada sigara içmenin Sars-Cov-2 enfgeksiyonlarına karşı koruyucu faktör olarak görüldüğü , nikotinin koronavirüse karşı potansiyel bir önleyici etken olabileceği öne sürülmüştü. DSÖ'den verilen yanıtta, "Sigara içmek vücuda verdiği zararın dışında enfekte olmuş eller ve dudaklar ile temasta olması demek. Ve bu da virüsün elden ağza oradan da ciğerlere taşınması ihtimalini yükseltiyor.Sigara dışında Nargile gibi birçok kişi tarafından paylaşılan alışkanlıklar da Covid-19 hastalığının yayılmasını kolaylaştırır." ifadeleri yer aldı.