Sigara İçenlere, İçenlerin Yanında Duranlara Korkutan Uyarı

Prof. Dr. Tevfik Özlü bir son dakika açıklamasında bulundu ve sigara içenlere, sigara içenlerin yanında duranlara , grup halinde sigara içenlere korkutan uyarı geldi.

Sigara İçenlere, İçenlerin Yanında Duranlara Korkutan Uyarı

Koronada sigara uyarısı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu. Özlü yaptığı açıklamada sigara içen vatandaşlara önemli koronavirüs uyarısında bulundu. 

Sigara içilmesinin coronavirüsün yayılmasını kolaylaştırdığını , maskenin sigara yüzünden doğru takılmadığını , sık sık çıkarıldığını söyleyen Özlü, bu yüzden virüsün daha da yayıldığını söyledi. Prof. Dr. Özlü, "Sigara içilmesi virüsün yayılmasını kolaylaştırıyor. Sigara kullananlar ya maskeyi usulüne uygun takmıyor veya sigara içmek için sık sık maskelerini çıkarıyorlar. Böylece kolayca bulaştırıyor veya virüsü kapıyorlar" ifadelerini kullandı.

"DUMANI ÜFLERKEN..."

Vatandaşların cafe, restoran ve diğer mekanların açık alanlarında birlikte grup halinde sigara içtiğini söyleyen Özlü, "Birlikte sigara içme kültürü yaygın. Dış mekanda, kafe ve restoranların açık alanlarında, işyerlerinde molalarda insanlar karşılıklı sigara içip sohbet ederken birbirlerini enfekte edebiliyor. Dumanı üflerken virüsü daha uzak mesafeye yayabiliyor" ifadelerini kullandı.

"SİGARADAN VAZGEÇMEK EN DOĞRUSU"

Vatandaşların pandemi sürecinde sigaradan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Özlü, "Pandemi döneminde sigara içilmesi korunmayı aksatıyor, içenler başta olmak üzere insanları tehlikeye atıyor. Bu dönemde sigaradan vazgeçmek en doğrusu."dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA