Sigara İçenler Dikkat: Korkutan Corona Virüs Uyarısı

Sigara içenlere corona virüsü konusunda bir son dakika uyarısı geldi. Yeşilay tarafından yapılan açıklamada virüsün sigara içenlere 14 kat daha fazla etki ettiği, sigarayı azaltmanın bunu durdurmayacağını söyledi.

Sigara İçenler Dikkat: Korkutan Corona Virüs Uyarısı

Sigara içenlere Corona virüsü uyarısı geldi.

Son dakika haberi: Vuhan 'da ortaya çıkan ve kısa süre içinde dünya geneline yayılan corona virüsü Türkiye 'de 18 kişide görüldü. 18 kişide görülmesinin ardındna vatandaşlar  ve devlet, tedbirleri en üst düzeye çıkardı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada corona virüsünden kronik hastalıkları olanlar ile sigara içenlerin en çok etkilendiğine yer verildi. 

SALGIN VE ÖLÜM RİSKİ

Kronik hastalığı olanlara ve sigara içen vatandaşlarda corona virüsün yayılması hem hızlı oluyor hem de ölüm riski daha da artıyor. 

Açıklama yapan uzmanlar, sigara içenlerin corona virüsü hastalığına yakalanmasının oldukça tehlikeli olduğunu söyledi. 

14 KAT DAHA FAZLA

Açıklamada sigara içen vatandaşlarda virüsün yayılma ve bulaşma hızının içmeyenlere göre 14 kat daha fazla etki gösterdiğine yer verildi.

AZALTMA KURTULUŞ DEĞİL: "DERHAL BIRAKIN"

Uzmanlar, sigaranın az içilmesinin bunu etkilemeyeceğini , sigaranın kökten bırakılmasını istedi. 

Coronavirüsün solunum yollarını etkileyen bir hastalık olduğu ve boğazdan bulaştığı dikkate alınınca, ağır vakalarda solunum yetmezliği ve akciğer organ yetmezliği gelişiyor.

Sigara kullananların akciğerlerinde içilen sigaraya ve içme süresine göre değişen hasar meydana geliyor. Hasar, corona virüsün daha ağır seyretmesine neden oluyor.

Bu riski azaltmak için bazı vatandaşlar , sigarayı azalttığını söylüyor. Ancak uzmanlar , sigarayı azaltmanın bunu durdurmayacağını belirtiyor. 

Yeşilay , konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tütün dumanı ve elektronik sigaralarda solunan aerosolü, bağışıklık sistemini baskılayarak fonksiyonlarını bozuyor. Bu nedenle dumana maruz kalmak, akut ve kronik hastalıklara neden oluyor. Ayrıca duman akciğerde öksürük refleksini bloke ederek, ciddi enfeksiyonlara yol açabilen virüs ve bakterilerin solunum yolları ve akciğerde tutunmasını kolaylaştırıyor. Koronavirüsün vücudu yıktığı organ akciğer olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle koronavirüse karşı alınacak önlemlerin başında tütün ürünleri ve elektronik sigara kullanımına son vermek geliyor."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA