'Şeytan' İsmi Verilen Koronavirüs Mutasyonu Korku Salmaya Başladı

Bilim insanları ortaya çıkan yeni mutasyona 'Şeytan' kod ismini verirken, varyantın hücreleri daha fazla enfekte ettiği ölüm riskini de artırdığını öğrenildi. Prof. Dr. Charles Chiu, son gelişmeleri, 'Şeytan artık aramızda' şeklinde duyurdu.  

'Şeytan' İsmi Verilen Koronavirüs Mutasyonu Korku Salmaya Başladı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre sonra dünyaya yayılan milyonlarca insanın sağlığını bozan, ölümleri ve ekonomik krizleri de beraberinde getiren koronavirüs pandemisinde mutasyon açıklamaları da art arda gelmeye başladı. İngiltere ve Güney Afrika mutasyonu korku saçmayı sürdürürken, bu sefer de ABD'de tespit edilen mutasyonun daha hızlı bulaştığı ve daha ölümcül olduğu öğrenildi.

"ŞEYTAN BURADA..."

Tüm dünyada hayatı adeta felç eden ve yüzyılın kâbusu olarak kabul edilen kovid-19 salgınında aşılama süreci birçok ülkede henüz başlamamışken, mutasyon korkusu da aldı başını gidiyor... ABD'de tespit edilen son mutasyona dair Dr. Charles Chiu'nun açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Chiu, LA Times'a yaptığı açıklamada, kovid-19 pandemisiyle ilgili güzel haber vermeyi her şeyden çok istediğini fakat gelişmelerin hiç de umutları yükseltecek şekilde olmadığını, tespit edilen son mutasyonun daha yayılımcı ve ölümcül olabileceğini vurguladı. Dr. Chiu, "Keşke size verecek daha iyi haberlerim olsaydı ve bu varyantın hiç belirgin olmadığını söyleyebilseydim. Ancak biz bilimi takip ediyoruz ve evet 'Şeytan' burada." diye konuştu.