Şehirlerde Normalleşme Başlayacak ! Fakat Şartla...

Türkiye, yeni tip koronavirüs pandemisine dair normalleşme süreçlerini de masaya yatırmaya başlamış durumda. Yetkililer, 5 gün içinde vaka bildirmeyen şehirlerde normalleşme sürecine başlanması ve bu illerin komşu illerle temas sağlaması üzeirne çalışmalarına başladı.

Şehirlerde Normalleşme Başlayacak ! Fakat Şartla...

İstanbul'da ise kontroller sıkı şekilde devam edecek. Türkiye'nin ve dünyanın bir numaralı gündem maddesi yeni tip koronavirüsle ilgili merak edilen en önemli sorulardan biri, "Hayat ne zaman normale dönecek?" oldu. Elde edilen bilgilere göre, oluşturulan kurullar normalleşme için kriterleri masaya yatıracak. Normalleşme uygulamasından bakanlıklar sorumlu tutulacak.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; normalleşme süreciyle ilgili tüm bakanlıklar ve kurumları ilgilendiren serei kararlar alınması gerekeceği için koordinasyon sağlanacak. Belirlenecek kriterlerin uygulayıcısı bakanlıklar olacak. İçişleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlıkları olmak üzere diğer bakanlıkların normalleşme sürecine ilişkin görevleri hazırlanıyor. Kriterlerin uygulamasında öncelik son 5 gün içerisinde vaka bildirmeyen iller olacak.

Bu iller, salgınla mücadelede benzer sonuç gösteren komşularıyla yeniden ilişki içinde olabilecek. Bilim Kurulu'ndaki halk sağlığı uzmanları da salgının yönetimi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda yeni bir ekip oluşturulduğu, gevşetme politikaları bu süreçte hayata geçrilecek. Kapalı mekanlardaki ana kurallar, maske zorunluluğu olacak yerler, açılmasına izin verilecek iş yerleri , iş yerlerinde uygulanacak kuralların hepsi bu ekip tarafından belirlenecek ve duyurulacak.