Şanlıurfa'da Vaka Sayıları Arttı! Polis Harekete Geçti

Ülkemizde yeni tip koronavirüsün artış gösterdiği şehirlerimizden Şanlıurfa'da polis ekipleri, sosyal mesafe kuralına uymayıp, maske zorunluluğunu ihlal edenlere ceza yağdırdı.

Şanlıurfa'da Vaka Sayıları Arttı! Polis Harekete Geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka artışı konusunda Şanlıurfa dahil 5 ilimizi günlerdir uyarmıştı. Şanlıurfa'da koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla birlikte , denetimlerin de sıklaştırıldığı, maske kuralı ve sosyal mesafe kurallarını ihlal edenlere para cezası kesildiği kaydedildi. Maske ve sosyal mesafe kuralına uyan vatandaşlar ise denetimlerden memnun olduklarını, ortada bir halk sağlığı tehditi varken kimsenin sadece kendisini düşünerek hareket edemeyeceğini belirtti.

Basın mensuplarının denetimlere ilişkin sorularını yanıtlayan Mehmet Beytepe, "Bu gerçekten çok iyi bir uygulama. Bakın biz takıyoruz maskemizi, Sağlık Bakanımızı izliyor, yetkililer ne diyorsa aynen yapıyoruz. Ama bazıları var eğitilmez, onları da cezayla caydıracaksın. Çok doğru bir karar, maske takmayarak herkesin hayatını tehlikeye atacaksın sonra da vay efendim niye bana ceza yazıldı diyeceksin. Allah polislerimize , devletimize, güzel Şanlıurfamıza zeval vermesin. Milletçe bugünleri geçeceğiz inşallah" diye konuştu.