Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Karar! Tedbirlerde Yeni Dönem...

Sağlık Bakanlığı temaslı takibi, salgın yönetimi ve filyasyon rehberini güncelleme kararı aldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Karar! Tedbirlerde Yeni Dönem...

Yeni düzenlemeyle İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin karantinası, izolasyon sürelerinin sonunda test yapılmadan test negatifliği aranmadan sonlandırılabilecek. İngiltere varyantı belirlenen kişilerin temaslılarının karantina süreci de semptom görülmemesi halinde 10. günün sonunda test yaptırılmadan sona erecek. NTV tarafından aktarılan verilere göre, Güney Afrika ve Brezilya varyantı belirlenen kişiler ve temaslıları ile daha önce açıklanan izolasyon ve karantina tedbirleri ise sürecek.

Bu hastaların karantina süreleri en az 10 gün olacak , 10. günün sonunda PCR negatif şartı aranacak.

YENİ İŞ HABERLERİNİ TAKİP ET!  İLKOKUL , LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Sosyal medya hesabından aşı takvimine ilişkin verileri paylaşan Sağlık Bakanı Koca, emek veren tüm sağlık personeline teşekkürlerini iletirken, "Aşı programımız planlandığı gibi ilerliyor. Bugün itibariyle 10 milyon doz aşı yapıldı. Emek veren tüm personelimize teşekkür ederim. Milletimiz en iyisini hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye, uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla salgının ilk yılını en az hasarla atlatan nadir ülkelerden biridir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla salgının ilk yılını en az hasarla atlatan nadir ülkelerden biridir. Sağlık altyapımızın gücü sayesinde vatandaşlarımızın tamamına testten tedaviye her türlü sağlık hizmetini ücretsiz olarak sunduk. En sıkıntılı günlerinde 157 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi destek ve yardımda bulunduk. Hayata geçirdiğimiz destekler ve teşvikler için 311 milyar lirayı bulan bir kaynak kullanarak, her bir vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık. Sosyal destek ve kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere sosyal koruma kalkanıyla milletimize 54 milyar lira civarında kaynak aktardık." dedi.