Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplandı! Kısıtlamalar Esnetilecek mi?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlğında videokonferans yöntemiyle toplandı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplandı! Kısıtlamalar Esnetilecek mi?

Toplantıda koronavirüs salgınında gelinen son durum, mutasyon sonrası alınabilecek önlemler ve kısıtlamaların esnetilip esnetilmeyeceğinin ele alınacağı, koronavirüs aşı takvimi ve aşılamada gelinen son durumun kapsamlıca değerlendirileceği öğrenildi.

Bakan Koca'nın toplantının ardından açıklama yapması bekleniyor. Koronavirüs Kısıtlamalarının Bir Süre Daha Devam Etmesi Bekleniyor Koronavirüs salgınında mutasyon tehditiyle beraber kısıtlamaların kalkacağı tarihin de ötelendiği, hali hazırda devam eden kısıtlamaların vaka sayılarının belirli bir seviyeye gelene kadar sürmesi bekleniyor.

Okullarla ilgili ise kademeli açışın başlatılması söz konusu olurken, üniversiteler konusunda ise YÖK'ün Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek tavsiye kararlarını beklediği biliniyor. Lokantalar, Kafe ve restoranlar ile Koronavirüs nedeniyle uzun süredir kapalı kalan diğer işletmelerin ise bir süre daha kapalı tutulması bekleniyor.