Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor! Türkiye Genelinde Maske Yasağı Tavsiyesi Bekleniyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu , bugün saat 17.00'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her zaman olduğu gibi koronavirüs bilim kurulu toplantısının hemen ardından basın mensuplarıyla bir araya gelmesi ve son tabloya ilişkin bilgilendirmelerde bulunması bekleniyor. Ülke genelinde maske zorunluluğu ile sokağa çıkma yasağı ile seyahat kısıtlamalarının artan koronavirüs vakalarının ardından tekrar masa

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor! Türkiye Genelinde Maske Yasağı Tavsiyesi Bekleniyor

Türkiye'de 1 Haziran tarihinde başlayan kontrollü sosyal hayat dönemiyle birlikte vaka sayılarında yeniden artış görülmeye başlandı. Tüm uyarılara rağmen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının hiçe sayılmasının vaka sayılarındaki artışa neden olduğu belirtilirken, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi illerin seyahat yasaklarının kalkmasıyla birlikte anadoludaki bir çok şehirde vaka sayılarının da artış gösterdiği görülüyor.

Bugün gerçekleşecek Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından kurulun hükümete maske yasağının Türkiye genelinde uygulanması tavsiyesinde bulunabileceği belirtilirken, seyahat kısıtlamaları ile sokağa çıkma kısıtlamalarının da gündeme gelebileceği belirtiliyor. Bilindiği üzere kontrollü sosyal hayata geçiş dönemi başladığında vakaların artması olumsuz tablo görülmesi halinde daha sıkı tedbirlerin gündeme gelebileceği açıklanmıştı. Bir çok valilik maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını ihlal edenlerin 155-156 numaralarına ihbar edilmesi çağrısında bulunarak bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatıyor.