Sağlık Bakanlığı 8 Mayıs 2020 Koronavirüs Güncel Tablosunu Yayımladı - Dünyada ve Türkiye'deki Son Durum

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni açıklamalar geldi. Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs güncel tablosunu yayımladı. 8 Mayıs 2020 itibariyle ülkemizde kaç can kaybı var, kaç vaka tespit edildi?, ülkemizdeki toplam test sayısı ve dünkü verilere göre karşılaştırma bu haberimizde.

Sağlık Bakanlığı 8 Mayıs 2020 Koronavirüs Güncel Tablosunu Yayımladı - Dünyada ve Türkiye'deki Son Durum

8 MAYIS 2020 KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 8 Mayıs 2020 tarihli koronavirüs güncel tablosunu paylaştı. 

7 MAYIS 2020 (DÜNKÜ TABLO) KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU

7 Mayıs koronavirüs güncel tablosunda can kaybı 57, yeni vaka 1977, test sayısı 30 bin 395 olmuş, 7 Mayıs'ta iyileşen hasta sayısı 4 bin 782 olarak açıklanmıştı. 7 Mayıs 2020 koronavirüs güncel tablosunu paylaşan Sağlık Bakanı Koca verilerle ilgili, "Test sayısı, yakında 1,5 milyona ulaşacak. Vaka sayısında dün göze çarpan kısmi artış, geriledi. Vefatta, yoğun bakım sayısında düne göre yine düşüş var. Virüsü, kararlı bir şekilde geriletmeli, tedbirlerle yenmeliyiz. Kanıtladık: Sonuç almak zor değil." değerlendirmesini yapmıştı.

KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ GÜNCEL GELİŞMELER, İŞ HABERLERİ VE EKONOMİ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN.

OTOMOBİL GÜVENLİ OLABİLİR AMA...

Sağlık Bakanı Eminönü'ndeki Trafiğe Dikkat Çekti! Kontrollü sosyal hayat sürecine geçildiği günlerde Eminönü'ndeki trafiği sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Koca, her şeyin daha iyiye gittiği bir dönemde tedbirlerin elden bırakılmaması çağrısında bulunmuştu. Sağlık Bakanı Koca, "Eminönü, salgın öncesi günlerin hareketliliğine dönmüş görüntüsü verdi. Trafik sıkışıklığına kadar! Salgınla mücadelede her şey daha iyiye giderken, aceleci olmayalım. Otomobil güvenli olabilir. Ama kapıyı açıp, dışarı çıkana kadar." ifadelerini kullandı.

DÜNYADA KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle dünya genelindeki toplam can kaybı 271 bin 995 olurken, şimdiye kadar tespit edilen toplam koronavirüs vaka sayısı 3 milyon 954 bin 826 olarak açıklanmıştı. Yeni tip koronavirüs teşhisi konduktan sonra iyileşenlerin sayısı 1 milyon 361 bin 994 olarak kaydedildi.  Dünya genelinde en çok vaka ve ölümün görüldüğü ülke ABD olarak kayıtlara geçti. ABD'de bugüne kadar 1 milyon 296 bin 879 koronavirüs vakası tespit edilirken, toplam can kaybı 77 bin 190 oldu. ABD'nin ardından en fazla can kaybı 30 bin 615 ile Birleşik Krallık'ta, can kaybı konusunda 3. ülke ise 29 bin 958 ile İtalya oldu.

"İstanbul'da Koronavirüs Konusunda Yeni Yasak! Kurallara Uymayanlara 3 Bin 150 TL Ceza" HABER İÇİN TIKLAYIN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA