Sağlık Bakanından hatırlatma dozu mesajı

Omicron varyantının hızlı bir şekilde yayılması sonucu Fahrettin Koca’dan hatırlatma dozu mesajı geldi. ‘’Hatırlatma dozunu olmalıyız.

Sağlık Bakanından hatırlatma dozu mesajı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla vatandaşlara uayrıda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin koca, bugün hatırlatma dozu hakkında mesaj verdi. Hatırlatma dozunun yapılması gerektiğini belirten Koca, aşının etki etmesi için süreye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Aşının etki etmesi için süreye ihtiyaç var

Dünya genelinde ve ülkemizde hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden koronavirüs için aşı çağrıları devam ediyor. Son on günde ülkemizde üç katına çıkan vaka sayıları 70 bin bandında seyrediyor. Bu sayının yakın zamanda 100 binlere çıkacağı tahmin ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twetter’da paylaştığı mesajında aşının önemine bir kez daha değindi. Koca’’ Ağır vakaların önlenmesi için aşılarımızı yaptırmalı, hatırlatma dozunu olmalıyız. Fakat aşı anında cevap vermez, etki etmesi için süreye ihtiyaç var. Bu durum, vakaların hızlı yayıldığı bu dönemde aşıyla birlikte tedbirlerin de önemini çok arttırıyor.’’ İfadelerini kullandı.