Sağlık Bakanı 'Zorundayız' Diyerek Paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Aralık 2020 koronavirüs tablosunun yayımlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede bugün 6 bin 511 yeni hasta olduğunu hatırlatarak, hasta sayısının yükseldiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanı 'Zorundayız' Diyerek Paylaştı

Kapalı ve kalabalık alanlardan uzak durulması gerektiğine vurgu yapan Sağlık Bakanı Koca, virüsün en kolay bulaştığı ortamların bu ortamlar olduğunu, mümkün mertebe evde kalarak mücadeleye destek olunabileceğini söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün tespit edilen 6.511 yeni hastamız var. Hasta sayımızı azaltmak zorundayız. Kapalı ve kalabalık ortamlar virüsün en kolay bulaştığı ortamlardır. Kış aylarını kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durarak geçirmeliyiz. Mücadele evde kalarak da mümkün." ifadelerini kullandı.

BUGÜN 187 KİŞİ VEFAT ETTİ

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, ülkemizde bugün koronavirüs nedeniyle 187 kişinin daha hayatını kaybettiği, vaka sayısının 32 bin 381 olduğu kaydedilirken, ağır hasta sayısının 5 bin 611'e yükseldiği görüldü. Ülkemizde koronavirüs nedeniyle toplam can kaybı açıklanan son tablonun ardından 14 bin 316 olarak kayıtlara geçti.