Sağlık Bakanı'ndan Flaş Koronavirüs Açıklaması Yeni Dalga İçin Tarih Verdi Kısıtlama ve Maske Gelecek Mi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koroavirüs ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Koca koronavirüste yeni dalganın gelebileceği tarihi de açıkladı.

Sağlık Bakanı'ndan Flaş Koronavirüs Açıklaması Yeni Dalga İçin Tarih Verdi Kısıtlama ve Maske Gelecek Mi

Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan ve atlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli açıklamalar geldi. Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, yakalandığı koronavirüs ile ilgili "Sadece bir gün hafif bir boğaz ağrısı oldu. Negatife dönmesi bir hafta sonra oldu. İlaç kullanmadım, istirahat ettim ve bol sıvı aldım" dedi.

Yeni Dalga Kasım Aralık Gibi Olabilir

Salgında yaşanan altıncı dalgasının da gittikçe etkisini kaybetmeye başladığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayılarının da 5-6 binin aşağılarına düştüğünü belirterek bazı hastanelerde yeniden açılan Kovid kliniklerinin de yeniden kapanmaya başladığını belirterek, "Önümüzdeki 3-4 hafta içinde bu daha da belirginleşecek. Ama bu bir daha olmayacak anlamına gelmiyor. Bu dalgadan sonra önce Avrupa'dan başlayıp sonra bize doğru gelen bir dalga kasım, aralık gibi yeniden olabilir. Artık Kovid ile yaşamayı öğrendik. Daha çok korumamız gereken, ileri yaşlarda ek hastalığı olan vatandaşlarımız. Onları hassasiyetle korumalıyız. Yeni dönemin gribi artık Kovid" ifadelerini kullandı.

Maske ve Kısıtlama Gelecek Mi?

Konu ile ilgili açıklamalarından sonra bir gazetecinin Bakan Koca’ya, okullarla ilgisi soru sormasının ardından Bakan Koca, "Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecek" yanıtını verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /