Sağlık Bakanı Koca'dan İzmir, Adana , Mersin ve Hatay'daki Son Duruma İlişkin Açıklama

Yaptı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında İzmir, Adana, Mersin ve Hatay'daki son duruma ilişkin sosyal medya hesabından bilgilendirme yaptı.

Sağlık Bakanı Koca'dan İzmir, Adana , Mersin ve Hatay'daki Son Duruma İlişkin Açıklama

İlgili şehirlerimizin Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanlarıyla online olarak görüşerek durumun tekrar gözden geçirildiğini söyleyen Sağlık Bakanı, Bu şehirlerde vaka artışının olduğunu, ağır hasta yükünün de arttığını belirtti.

Resim

Bakan Koca, "İZMİR, ADANA, MERSİN, HATAY Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla online görüşerek durumu tekrar gözden geçirdik. Bu illerimizde sabit vaka artışı var, ağır hasta yükü artıyor. Sırasıyla HATAY, MERSİN, ADANA ve İZMİR’DE risk devam ediyor.İZMİR’DE yatak doluluk oranı %59, yoğun bakım doluluk oranı %83. ADANA’DA yatak doluluk oranı %62, yoğun bakım doluluk oranı %81. Mersin’de yatak doluluk oranı %58, yoğun bakım doluluk oranı %84. HATAY’DA yatak doluluk oranı %64, yoğun bakım doluluk oranı %89.Yerel ilave tedbirler hızlı ve zamanında devreye girince sonuç almak daha kolay. Sorumluluk hepimizin. Ara vermeden mücadeleye devam edelim; birlikte kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Resim