Sağlık Bakanı Koca'dan İnaktif Aşı Açıklaması: En İyisini Temin için Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüs aşılarıyla ilgili geçtiğimiz haftalarda yoğunlaşan 'Çin aşısı' merkezli tartışmalara son noktayı koydu.

Sağlık Bakanı Koca'dan İnaktif Aşı Açıklaması: En İyisini Temin için Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çin'in Sinovac firması tarafından geliştirilen ve en güvenilir aşılardan biri olduğu belirtilen Sinovac aşılarına ilişkin son araştırmaların sonuçlarını paylaşarak, İnaktif aşıların yan etki düzeyi en düşük aşı olduğunu ve mutasyonlardan daha az etkileneceğini söylediklerini bunun dünyada konuşulmaya başlandığını vurgulayarak, vatandaşlara en iyi aşının temini için çalışmaların süreceğini vurguladı.

Sosyal medya hesabından Reuters'ta yayınlanan ve Çin merkezli Sinovac aşısının mutasyonlar karşısında da etkili olduğunu gösteren makaleyi paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İnaktif aşının yan etki riski düşüklüğünün yanında mutasyonlardan da daha az etkileneceğini daha önce söylemiştik. Şimdi dünya bunu konuşmaya ve haberleştirmeye başladı. Ülkemizin güzide vatandaşlarına en iyiyi temin etmek için çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.