Sağlık Bakanı Koca'dan Çağrı: Lütfen Sosyal İzolasyondan Taviz Vermeyelim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin son tabloyu paylaşırken, Türkiye'deki test sayısının düne oranla %25.2 artış gösterdiğini, test merkezi sayısının ise 75'e ulaştığını belirtti.

Sağlık Bakanı Koca'dan Çağrı: Lütfen Sosyal İzolasyondan Taviz Vermeyelim

Yeni tip koronavirüs pozitif vaka tespitinde daha hızlı ve avantajlı konuma gelindiğini belirten Fahrettin Koca, sosyal izolasyondan taviz verilmemesi uyarılarını yineledi.

Bakan Koca, "TEST sayımız düne oranla %25,2 arttı. TEST MERKEZİ sayımız 75’e ulaştı. Pozitif vakaların tespitinde daha hızlı ve avantajlıyız. Sosyal izolasyondan taviz vermeyelim. Temas=Risk. Lütfen unutmayalım." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA! KORONAVİRÜSTEN CAN KAYBI 214'E YÜKSELDİ.

Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi! Vaka ve Ölü Sayısında Güncel Durum (31 Mart 2020) Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından yeni tip koronavirüse ilişkin son dakika açıklamaları yapıldı. 

Yapılan bilgilendirmede Türkiye'de 30 Mart 2020 tarihi itibariyle 76 bin 981 olan yeni tip koronavirüs test sayısı 92 BİN 403 olurken , toplam vaka sayısı 13 BİN 534'e yükseldi , ülkemizde yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 214....

31 Mart 2020 tarihi itibariyle toplam yoğun bakım, entübe hasta ve iyileşen hasta sayısı ise aşağıdaki gibi oldu.