Sağlık Bakanı Koca, 'Maalesef' Diyerek Duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle katılarak başkanlık ettiği koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yayımladı.

Sağlık Bakanı Koca, 'Maalesef' Diyerek Duyurdu

Son 15 gün içerisinde vaka artışlarının yükseldiğini fakat bunun henüz hastaneye yatışlara yansımadığını belirten Koca, koronavirüs aşısına erişim konusunda dünyada sıkıntılar meydana geldiğini, yeni adımların atılacağını da duyurdu.

Bakan Koca, "şı konusunda şu an olduğundan daha da fazla emniyette olmanızı sağlayacak bilgiler vermek istiyorum. Halihazırda kullandığımız aşıdan farklı bir aşı olan BioNTech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5 bin 800 dozu ülkemize ulaştı. Uygulanmak üzere bu ay 4,5 milyon doz daha gelecek. Bu sırada aşının testleri tamamlanmış olacak. Bu aşı da aşı sırası gelenlere yapılacak." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı, önümüzdeki haftadan itibaren 60-65 yaş aralığındaki vatandaşların da aşılama sürecinin başlayacağını belirterek, "Gelecek haftadan itibaren bir alt grubun, yani 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin" uyarısını yaptı. Mutant virüs tehlikesine de dikkat çeken Bakan Koca'nın yazılı açıklamasında, "Bildiğiniz gibi virüsün bazı şekilleri ortaya çıktı. Bu duruma mutasyon diyoruz. Mutant virüsler, daha zayıf fakat daha kolay bulaşıyorlar. Böylece vakalar da yaygınlaşıyor. Endişe verebilecek yayılmanın önünü kesecek olan tedbirdir. Virüs eski virüs değil mutasyona uğradı diyerek, asla işi hafife almayın. Mutandı da olsa koronavirüs tehlikeli bir virüstür. Yarın, bugünden tedbirli olalım" ifadeleri görüldü.